Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moskva nästa för Emma

Annons

På tisdag landar Emma i Moskva med sina två parkompisar i landslaget. Onsdagen är spikad för träning och sista finputsningen inför torsdagen då tävlingarna drar igång. Grovarbetet är redan gjort, senast på ett två veckor långt träningsläger i Danmark med en tränare från Ukraina.

- Hon är jättebra, hon är tränat det ukrainska landslaget som vunnit EM förut. Jag har gått framåt mycket och förbättrat vigheten, höjden i lodet - när man står upp och ner i vattnet - tekniken och rappheten. Jag känner mig i form, säger Emma Graaf.

De senaste åren har många klubb ar för konstsim försvunnit. Det har inte satsats tillräckligt på juniorerna, men nu har man bestämt sig för att satsa. Det har även Emma gjort.

- Förra året tänkte jag sluta, men så blev jag uttagen till landslaget, som reserv visserligen, men ändå. Som reserv måste man ju kunna bådas program om man får hoppa in, säger Emma Graaf.

Båda ordinarie i paret har varit lite skadade och krassliga så det verkar inte omöjligt att det finns en öppning för Emma. Hon är ganska försiktig att tippa placeringen:

- Det är 25 nationer och över 150 deltagare så det är hård konkurrens. Ryskorna är duktiga, de tränar balett och koreografi och i bassäng två gånger om dagen, det satsas ordentligt på dem. Jag siktar på att komma någonstans i mitten, säger Emma Graaf.

Under den närmaste framtiden efter EM kommer Emma att tävla. Sedan kommer lite ledighet innan allt sätter i gång igen till hösten med läger, utlandstävlingar och ungdoms-SM.

Men för Emma är nog det ingen konst.

HELENA GOHDE

Mer läsning

Annons