Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörka moln hotade inte travfesten

/

Annons

Trevlig var kvällen garanterat också för Ida Eriksson. Malungstjejen tar för sig allt mer och segern bakom Lomar var hennes femte för året.

- Det är en jättebra häst, men huvudet är lite konstigt på honom ibland, berättade Ida i vinnarcirkeln efter loppet som Lomar vann på nya rekordet 1.25,7/2140 meter.

- Åke Svanstedt körde Lomar senast och sa åt oss att testa barfota, berättade Ida redan innan loppet.

Ett beslut som kretsen runt hästen knappast ångrar. Pappa Tage H Eriksson är det ju som tränar Lomar, Glöding och familjens övriga sex hästar. Än så länge är bäst att säga. Räkna med att Ida allt mer tar över.

Jörgen Westholm hade det väl förspänt på förhand. Inte minst i de båda DD-loppen. Och det började bra med Alsace Cobra i ett långlopp över tre varv. Precis som planerat tog han direkt hand om ledningen och försvann sedan bara till seger.

- Han bara lämnade de andra på sista långsidan. Det är en bra utvecklingskurva på hästen och eftersom han är stark får vi nog leta något V75-lopp över lång distans framöver, sa Westholm.

Sedan var det tänkt att han skulle vinna med Rite On Track i Rommechansen också. Av det blev intet. Hästen galopperade direkt i starten, men det var inte långt ifrån att det Westholmska stallet fått en seger ändå. Fransosen

Quel Pin var tvåa för Ulf Ohlsson, men kunde inte riktigt hota Action Venesi. Denne vann för Torbjörn Jansson och övertygade så smått.

- Hon är bra den här, men född i Belgien och därför får hon inte vara med i de svenska unghästloppen. Vi får se om vi åker ner med henne till det belgiska derbyt i september, sa Jansson efter segern värd 150 000 kronor.

Mer läsning

Annons