Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörk helg för Engström

Annons

Motgångarna fortsatte för Säters Tomas Engström när den näst sista deltävlingen i årets STCC kördes på Geller-åsen utanför Karlskoga.

En 14:eplats i det första heatet följdes upp av en tiondeplats i det andra.

- En riktig skithelg, summerar Tomas Engström.

I det första racet gjorde Engström en bra start och tog en placering direkt upp till fjärde plats. Efter fem varv var Engströms Honda hårt ansatt av Janne "Flash" Nilsson i Volvo och de båda gick ihop, med följd att Engström fick sladd, och när han försökte parera sladden gick han rakt in i "Flash" bil, som gick in i räcket, blev stående och fick bryta.

Hondan blev också skadad efter sammanstötningen, vilket gjorde att Engström tappade placering på placering och gick i mål som åtta.

Efter incidenten med "Flash" dömdes Engström till ett 30-sekunders tidstillägg, vilket gjorde att han ramlade ner till en slutlig fjortonde plats.

Daniel Haglöf visade än en gång vilken fantastisk förare han är när han tog säsongens tredje dubbelseger i S60-Challenge.

Inför avslutningen på Mantorp Park leder nu Haglöf mästerskapet med 33 poäng och har ett utmärkt läge att vinna totalt och därmed få chansen att köra en STCC-Volvo i den danska finalen vilket är priset för vinnaren i S60-Challenge.

Masarnas Tony Richardsson är inte bara snabb på speedway ovalen, han kan köra bil också.

När han rattade gästbilen på Gelleråsen i Porsche Carrera Cup, gjorde han två mycket fina insatser.

Richardsson, som inte haft mycket tid i bilen, imponerade nog på många, när han kvalade in som sexa, före flera meriterade förare.

Skicklig körning under lördagsracet tog Tony till en femteplats, två placeringar före Avestas Tobias Johansson, förare i STCC under många år, som körde sin första tävling i år efter att ha varit utan styrning den här säsongen.

I söndagsracet bättrade Richardsson sig ytterligare och kom i mål som fyra, även i detta race blev Tobias Johansson sjua.

THOMAS ESSBORG

Mer läsning

Annons