Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moras krona värd sju miljoner?

Annons

Inte nog med det.

Sedan Mora IK väl köpt den rustade hallen för en krona, vill klubben att kommunen går i borgen för ett lån på 18 miljoner kronor. Dessutom kräver klubben att få behålla dagens driftbidrag på tre miljoner kronor till verksamheten.

Enligt vad tidningen erfar är detta önskemål som Mora IK framförde till ledande politiker i kommunen i samband med en träff i ishallen på söndagskväll.

Frågan diskuteras av kommunstyrelsens budgetberedning på måndagen. Enligt kommunalrådet Lars Matsson-Frost (c) är ingen politiker i dagsläget beredd till ett ställningstagande i den brådskande frågan om vem som ska äga och driva ishallen.

- Vi ska lösa frågan så att det blir spelklart när elitserien drar igång i höst, lovar dock kommunalrådet.

Vem kommer att äga och driva ishallen framöver?

- Det finns två alternativ. Antingen behåller Mora kommun ishallen och gör de investeringar som behövs. Det andra alternativet är att kommunen överlåter ishallen till Mora IK, sade Lars Matsson-Frost på måndagseftermiddagen.

På en direkt fråga hur mycket det kommer att kosta att bygga om ishallen, svarade han att det är "okänt". Ändå deltog han själv i ishallsmötet på söndagskvällen, då Mora IK presenterade sitt förslag till kommunen.

Mora ishall måste som bekant snabbt byggas om för att klara de krav som ställs på en elitseriearena. Det har hittills talats om 3 000 sittplatser och en utbyggnad på cirka 500 kvadratmeter, enligt de ritningar som tagits fram och som vi presenterade i tidningen förra veckan.

Det finns dock olika åsikter bland politikerna i kommunstyrelsen om vad som ska göras och vad det får kosta.

Enligt uppgift finns det politiker som kan tänka sig att gå med på Mora IK:s önskemål rakt av, politiker som kan tänka sig en "medelväg" och politiker som vill göra minsta möjliga investering, med färre sittplatser och utan utbyggnad.

Den glödheta ishallsfrågan kommer troligen att behandlas av kommunstyrelsens beredning kommande måndag.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons