Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moras första seger

Annons

Mora IK tog säsongens första seger när man i går kväll besegrade Hammarby i Älta ishall.

2-1 blev slutresultatet och det var smickrande för "Bajen", enligt Moratränaren Harald Lückner.

- Vi dominerade rätt kraftigt och 4-1 eller 5-1 hade speglat matchen bättre, menade MIK-tränaren.

Luckner ville inte dra för stora växlar på MIK:s första seger, men kunde i alla fall konstatera att hans manskap är på väg åt rätt håll.

- Lagmässigt var det här vår klart bästa match och vi hjälpte varande mycket bättre i dag. Men visst finns det fortfarande mycket att jobba på. Jag tycker att vi slarvade alldeles för mycket i passningsspelet, vilket gjorde att vi tappade i intensitet.

Första perioden slutade mållös, trots ett kraftigt spelövertag för gästerna.

- Vi började bra och dominerade kraftigt. Visserligen hade vi inga direkt vassa lägen, men jag tycker ändå vi borde haft ledningen efter första perioden.

Moradominansen blev än mer påtalig i den andra perioden.

- Första tio i andra spelade vi riktigt bra. Det var också då vårt första mål kom, visserligen i spel fem mot tre, men utvisningarna kom ju på grund av de inte hängde med riktigt.

Den andra halvan av mittenperioden var Luckner inte alls nöjd med. Hammarby tilläts också kvittera, men repliken kom fort och MIK hade 2-1 inför den sista perioden.

Även i tredje perioden var Mora det bättre laget, men hade väldigt svårt att omsätta spelövertaget i mål.

- Det borde inte ha varit så jämna siffror som det nu blev, upprepar Harald igen.

Tero Leionen vaktade kassen och gjorde det bra. Han hade en svår uppgift, där han långa stunder fick stå sysslolös. I övrigt ville MIK-tränaren plussa för junioren Jonathan Granström.

- Han har höjt sig rejält och börjar alt mer växa in i kostymen.I övrigt var det jämnt överlag, men jag tycker det är många som verkar vara på gång, sa Harald.

Tilläggas kan att tjecken Pavel Skrbek gjorde debut i Moratröjan.

- Både han och vi vet att han kan bättre än han visade mot Hammarby, men nog märks det att han är ett proffs.

Om inte Hammarby bjöd på det bästa motståndet, kommer Mora i dag att få en bra värdemätare på var laget står för då väntar Södertälje i Scaniarinken.

HAMMARBY-MORA

1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

Målen, andra perioden: 0-1 (8.10) Niko Mikkola (Adam Andersson, Marko Kauppinen) spel fem mot tre, 1-1 (15.44) Daniel Holmström, 1-2 (16.56) Anders Nilsson (Peter Nolander).

Mer läsning

Annons