Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moralöpare bäst i Orsakajt&#39n

Annons

- Kanonkul att vinna i år igen. Vi var tre som följdes åt i början av loppet. Sedan fick jag en liten ledning som jag sakta drygade ut och från sex kilometer och fram till mål, så var jag ohotad ledare, säger en glad Martin Johansson, som kan bli en av de sju herrorienterare som i augusti får representera Sverige i VM i Japan.

Om Martin var relativt ohotad på herrsidan, så var det i stort sett likadant för damsegrarinnan. På ett övertygande sätt ledde Anita Nordenström i stort sett från start till mål.

Dock tycktes det på förhand bli en damrysare, med tanke på flera bra Moralöpare, bland annat Elin Ek och Elisabeth Engström.

- Det var första gången jag springer Orsakajt'n, men det var en kul bana. Anita var suverän i dag. Jag hade ingen chans, berättar Elisabeth Engström, som ändå var nöjd med sin andra plats.

- Jag var tvåa i fjol och därför var det kul att vinna i år, även om jag saknade Catarina Asph i årets lopp.

- Jag fick en tidig ledning som jag sedan var helt fokuserade på. Min fina form, samt att banan var torr och fin, var två av anledningarna till att jag till slut kunde vinna, säger en nöjd Anita Nordenström, efter att sprungit i mål på ett soligt Lillåvallen.

IFK Mora hade även en segrarinna i damklassen över 24 kilometer. Eva Lindkvist segrade på den sträckan och på samma distans i herrklassen, vann Mikael Lindberg från Edsbyns IF.

I mountainbike-klasserna 24 kilometer herr och dam gick segrarna till Falun respektive Rättvik.

Fjolårstvåan Falun CK:s Jonatan Steen var i år först över mållinjen och damettan från 2004 blev även i år Lina Snihs från IK Jarl MTB.

Årets charmigaste inslag tillägnas alla parvlar, flickor och pojkar som satte färg på inledningen av Orsakajt'n.

Med frenesi och glöd gav de sig iväg med ivriga kliv i sina åldersklasser och kanske kan någon av årets löparknattar segra som Martin och Anita gjorde i årets upplaga.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons