Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moraförare vann i Göteborg

Annons

I Amsberg åkte Roger Eriksson från Mora in på en andra plats i mini-klassen, där de båda "nollade" efter kvalheaten, Christofer Karlsson från Örebro och Roger Eriksson från Mora krigade om finalsegern.

Christofer drog det längsta strået men Roger visade att han blir att räkna med den här säsongen på riktigt allvar.

Efter tävlingen i Amsberg åkte Roger tilsammans med klubbkompisarna Marcus Michols och Börje Holmström till Göteborg för att tävla i stortävligen Tom Trana Trophy.

I klass Formel Mini lyckades Roger Eriksson, Mora MK, bäst genom hela dagen med en slutlig förstaplats. Hans klubbkompis Marcus Michols hade det tyngre och fick kämpa sig igenom finalen för att till sist fightas om förstaplatsen. Tyvärr fick Michols se det sista varvet från gräskanten, annars hade det blivit dubbelt i topp i klass Formel Mini.

I klass Sport 2000 var moraåkaren Börje Holmström snabbast på tidskörningen, men strulade till det i onödan i kvalen. Dock reparerade han det såpass att han fick bestiga tredjeplatsen på prispallen.

I klass Yamaha, som även var uttagning till Nordiska Mästerskapen i augusti i Norge, lyckades Alexander Nozlihn, Rättvik-Boda MK, bäst genom ett avancemang upp till en slutlig tredjeplats. Anmärkningsvärt är att det var premiärkörning för Alexander på denna svåra bana.

Mer läsning

Annons