Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moradraget bjöd på fullt drag

Annons

Men Sparr var inte nöjd, med varken placering eller sin partner, Trond.

- Han var inte alls så pigg som jag vet att han kan vara, men det var ju också första tävlingen för säsongen.

Thomas Sparr har varit med i flera mästerskap och nu tar han sikte mot VM i Sverige veckan efter Vasaloppet.

- Vi har två uttagningstävlingar, dels i Härnösand kommande helg och sedan i Sundsvall två veckor senare. Klart jag vill vara med i VM då det avgörs på hemmaplan.

Och hemmaplan är 60 mil norr om Mora, i Gafsele. Men för att kvalificera sig dit måste Thomas få fart på följeslagaren Trond. I Mora-draget slutade ekipaget på tredje plats och det var inget som gladde Sparr.

- Nog kan han bättre än det här, sa Thomas om Trond.

Dagen efter var Moraekipaget till Edsbyn för en ny tävling. I Moradraget användes lina. I Hälsingland kördes det med pulka och då visade Trond upp en helt annan fart.

- Visst blev det bättre, men vi var ändå långt efter täten.

Sparr/Trond slutade fyra och blev där inte ens bästa Moraekipage. Nicklas Ström hade lånat in en hund som det var rejäl fart på.

- Elliot är riktigt bra. Ann-Charlotte Karlsson, från Filipstad, som normalt tävlar med den hunden, blev för en månad sedan mamma till tvillingar och då passade Nicklas på att låna Elliot.

Det blev ett lyckat lån för Ström/Elliot slutade på andra plats i Edsbyn. Det var bara Södra Dalarna DHK:s Mikael Pettersson som rådde på Mora/Filipstadsekipaget.

I Mora fick Nicklas tillsammans med ordinarie följeslagaren Grim nöja sig med en sjätteplats. I Hemus segrade Timo Silvola/Sigge, Hällefors.

Vi kan tillägga från Edsbyn att Mora BK:s Lena Fritz/Herkules slutade trea i damklassen.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons