Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moraåkare dalabäst i super-G

Annons

När det gällde guldmedaljerna, blev en favorit i repris för Sundbybergstjejen Carolina Nordh. Hon vann störtloppet i onsdags och i går fick hon än en gång ställa sig överst på podiet.

- Det här var kul. Efter störtloppsguldet visste jag att jag kunde vara med och fightas om guldet även i super-G, sa den 17-åriga Sollentunaåkaren.

Och hon fick rätt. Redan efter det första åket hade hon skaffat sig ett guldläge, då hon var 31 hundradelar före tvåan Johanna Lindgren.

Men en liten miss i andra åket gjorde att Carolina trodde guldchansen försvann.

- Nu var det kört, tänkte jag, men jag fick med mig farten, trots missen, och det gick ju bra ändå, sa den dubbla YJSM-vinnaren.

Segermarginalen för Carolina blev 0.84 till tvåan Johanna Lindgren, Brännans IF, och bara hundradelen efter henne kom bronsmedaljören Caroline Jonsson, från Sundsvall.

När störtloppet avgjordes kom Örebros Albin Öhrn på den placering som sägs vara värst - fjärde, precis utanför prispallen.

Efter super-G var Örebroåkaren, som studerar på skidgymnasiet i Malung, av förståeliga skäl väldigt glad.

- Jag blev väldigt besviken efter min fjärdeplats och kände mig rejält revanschsugen, sa Albin som låg tvåa efter det första åket i super-G.

I andra gjorde han ett mycket bra åk, vilket resulterade i ett efterlängtat guld. Men det var med minsta möjliga marginal. Det skiljde nämligen bara två hundradelar till Östersunds Christoffer Norell, som körde upp sig från en fjärdeplats och knep silvret.

Bronset togs av Täbys Daniel Ericsson, som var 13 hundradelar från guldet.

IFK Moras Mikael Forslund svarade för en mycket bra insats och blev bäste dalaåkare med sin femteplats.

- Jag hade hoppats på topp tio, så jag är väldigt nöjd. Men slalom och storslalom är mina bästa grenar, så det ska bli ännu bättre framöver, sa en optimistisk Mikael som mer eller mindre lovade medalj i någon av de återstående disciplinerna.

Även bästa daladam var en Moraåkare. Johanna Hammarstrand låg sjua efter det första åket, men tappade en placering i andra.

- Visst hade jag hoppats på något bättre, men innan tävlingen hade jag siktat på topp tio, så det var helt okej, kommenterade Johanna.

I dag fortsätter YSJM-tävlingarna i Gopshus med storslalom.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons