Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora värvar en svensk kanadensare

Annons

Efter åtta utländska förvärv presenterade Mora IK under fredagen sitt andra svenska (målvakten Daniel Sperrle var först) nytillskott inför kommande säsong.

Fast trots sitt svenskklingande namn stämmer det inte helt och fullt att Eric är "blågul".

- Han har svenska föräldrar och är svensk medborgare, men är född i Edmonton. Jag har försökt ringa Eric tre gånger, men inte fått tag i honom, så jag är inte helt säker, men jag tror inte att han pratar svenska, säger Rindell.

När vi når Moratränaren hemma i Helsingfors är det en nyhet vi kan berätta för honom.

- Jaha, det är helt klart med Eric, säger han. Man kan aldrig vara riktigt säker. Det är flera spelare vi tappat i sista stund, som vi varit riktigt nära att kontraktera.

Just det faktum att Eric själv ville till Sverige var en bidragande orsak till att Mora nappade på honom. Sedan ska Johansson enligt uppgift vara en hårt arbetande spelare, vilket är ett stort plus i Rindells ögon.

- Det är just den spelartypen jag tycker om. Han är inte så lysande tekniskt sett, men Eric är en duktig skridskoåkare med rätt inställning och som jobbar hårt för laget, säger Harri.

Eric Johansson är 183 centimeter lång och väger 88 kilo. Tre år i AHL har han på sin meritlista. Den senaste säsongen spelade han för Augusta Lynx i ECHL. Där producerade svenskättlingen 36 (15+21) poäng på 42 matcher.

I mitten på juli, eller möjligtvis i slutet av samma månad, är det tänkt att Eric ska komma till Mora. Och då Johansson är ett oskrivet kort har MIK valt att teckna ett så kallat try out-kontrakt med honom.

Fakta | Eric Johansson

Född: 820107 Edmonton, Alta.

Längd/vikt: 183 cm/88 kg.

Position: Center.

Skjuter: Vänster.

Draftad: Åttonde rundan, 255:e totalt, Minnesota Wild, 2000. Sjätte rundan, 187:e totalt, New Jersey Devils, 2002.

Tidigare klubbar: Tri-City Americans, WHL, fyra säsonger, Albany River Rats, AHL, tre säsonger, samt Augusta Lynx i ECHL, en säsong.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons