Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora värvar en ny Ross

Annons

Ross kommer från Edmonton, men har den senaste säsongen spelat i Wilkes-Barre/Scranton Penguins i AHL. Det har även blivit tre matcher i NHL för den 97 kilo tunge backen.

Enligt uppgift ska Ross var en skaplig skridskoåkare med ett bra skott. Han gjorde elva mål och hade 19 assist på 67 matcher i AHL. Lägg därtill 145 utvisningsminuter.

- Ross är högerskytt och han är i en bra ålder, född 1981. Dessutom är det inget fel på storleken, 97 kilo. Ross är en kille som tänkt för våra två power play-kombinationer, säger Harri Rindell.

Moratränaren har tagit hjälp av kontakter både i Sverige och Finland för att skapa sig en bild av Ross, vilken karaktär han är.

- Vi fick fina rekommendationer när det gäller honom, både från Finland och Sverige, av våra kontakter. Själv såg han fram emot att komma till Sverige som en chans att utveckla sitt spel, säger Harri.

Ross Lupaschuk är fortfarande kvar på andra sidan Atlanten.

- Han kommer hit i mitten av augusti. Jag räknar med att han spelar med i första träningsmatchen, den mot HV 71 som spelas i Sala 20 augusti. Sedan följer han med oss till träningslägret i Danmark.

Ross Lupaschuk kommer att skriva på för ett år. Men med stor sannolikhet kommer det finnas en klausul i kontraktet som gör att han kan återvända om NHL drar i gång, om han får plats Pittsburgh Penguins.

- Ja, så kan det bli. Han är ju nära en plats i NHL, säger Moras klubbdirektör Jan Simons, som är mycket nöjd med nyförvärvet.

- Jag tror mycket på den här killen. Är man draftad som nummer 34 i andra rundan, som han var 1999, måste det vara en kanonkille.

Då var det Washington Capitals som draftade honom. När den andre transatlanten på Harri Rindells önskelista dyker upp återstår att se.

- Nja, den får nog vänta ett tag, säger klubbdirektör Simons.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons