Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora vann juniorderbyt

Annons

Trots fem A-lagsspelare lyckades inte Leksand ta ytterligare en seger mot rivalen från Siljans norra strand.

- Desto skönare att vinna då de har så många A-lagsspelare med, tyckte Spolander.

Hos gästerna fanns André Hult, som den senaste tiden spelat med Moras A-lag. I går låg han bakom tre av Moras fyra mål. Hult passade till två och fick själv sätta sista spiken i Leksandskistan med en och en halv minut kvar.

- Men alla våra tre femmor spelade bra och killarna svarade för en helt otrolig match, berömde en smått lyrisk MIK-tränare.

En som svarade för en klockren insats i Spolanders lag var målvakten Lars Johansson. 38 skott kom från leksingarna och samtliga stoppades av Morakeepern.

- Lasse var banans kung, men många av skotten kom långt utifrån och dom ska han ju bara ta.

Med knappt tre minuter kvar plockade Leksand ut målvakten Lars Haugen i ett sista försök att få hål på Johansson.

- De spelade sex mot tre ett tag, men vi klarade av det också.

Som vanligt i ett juniorderby är det mycket känslor med. Totalt utdömdes det 54 utvisningsminuter, varav 32 för gästerna.

- Klart att det är lite hett då det är derby, men jag tycker många var rena skitutvisningarna. Det var mest "kuddkrig" det handlade om, menade Spolander.

Mora har fått en mycket bra start på vår-serien med två vinster och en oavgjord på de tre första matcherna. Målet är att komma bland de två främsta lagen, då har man chansen att nå JSM-slutspelet.

- Nu ska vi försöka hålla i det här. Det tror jag också vi klarar då jag nu har ett intakt lag till skillnad från i höstas då många av mina killar spelade i BJ-laget, sa Alf Spolander.

J20 Superelit, vår

LEKSAND-MORA

0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Målen: 0-1 Stefan Gustafsson (André Hult), 0-2 Jonas Kapla (Patric Blomberg/André Hult), 0-3 Max Qwarnström (Joel Jemth), 0-4 André Hult (tom kasse).

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons