Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora vann i "sudden"

Annons

Huruvida Trojas kvitteringsmål kom innan slutsignalen eller inte, rådde det delade meningar om.

- Det var inte mål, signalen hade gått innan de kvitterade, hävdade matchhjälten Richard Hallgren bestämt.

- Nu blev det mål, men visst var det väldigt tveksamt. Varken domare eller linjemännen verkade veta om det var mål eller inte, fortsatte Hallgren.

Trots Moraspelarnas protester blev det mål och förlängning. Men 3.11 in på "sudden" slog Hallgren till och MIK kunde ta två viktiga poäng i jakten på play off.

- Jag hade lite flyt, men det var ett fin pass från Markus (Eriksson). Jag skulle ha stänkt upp den i taket direkt, men missade och lyfte in returen med en backhand istället, sa Richard om sitt segermål som innebar att Mora drygade ut sin ledning i allsvenskan.

Fast Värmlänningen Hallgren hade hellre sett att han sluppit bli matchvinnare i förlängningen.

- Vi skulle ha avgjort innan. Vi skapade många chanser, men som vanligt har vi svårt att sätta dit dem, menade Hallgren.

Visst skulle Mora ha segrat under ordinarie speltid. Två bra perioder och en 3-1-ledning inför sista såg ut att bli tre säkra poäng - men icke. I den tredje perioden slutade Mora åka skridsko och Troja bjöds in i matchen.

- I den första och andra perioden spelade vi bra hockey med mycket fart. Men i den tredje började vi spela på säkerhet och då var vi inte riktigt vaksamma vid deras mål, försökte Moratränaren Mats Grötting förklara varför Mora höll på att tappa hela matchen.

- För att inte tala om det första målet som Troja fick. Det måste du som gammal målvakt hålla med om att det var billigt, sa Grötting med passning till Trojatränaren Sune Bergman.

Sune satt mest och grymtade och uppskattade inte Gröttings skämt.

- Jag vet inte om jag ska vara förbannad över att vi förlorade i förlängning eller om jag ska vara glad att vi fick en poäng, sa en konfunderad Trojatränare.

- Jag tyckte det var en konstig match, men när vi fick 3-3 trodde jag på seger för Mora hade spelat så defensivt i den tredje perioden och då brukar det vara svårt att ställa om igen, fortsatte Bergman.

Moras bästa var Peter Nolander, Ismo Kuoppala, Patrik Allvin och Johan Westäng bakåt.

Framåt var det jämnt överlag och Mats Grötting var mest nöjd med Anders Nilsson.

- Han börjar bli allt mer varm i kläderna, sa Moratränaren.

Trojas bästa var målvakten Kimmo Vesa.

Matchfakta

MORA-TROJA

4-3 (2-1, 1-0, 0-2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (4.31) Emil Skoglund (Patrik Allvin, Patrik Nilson) spel fem mot fyra, 2-0 (13.21) Markus Eriksson (Magnus Sandberg, Ismo Kuoppala), 2-1 (18.38) Henric Jonasson (Morten Green, Daniel Wass).

Andra perioden: 3-1 (13.17) Peter Nolander (Marcus Eriksson, Magnus Sandberg).

Tredje perioden: 3-2 (6.12) Morten Green (Mika Välilä, Patrik Ross), 3-3 (20.00) Morten Green (Pär Arlbrandt).

Fjärde perioden: 4-3 (3.11) Richard Hallgren (Markus Eriksson, Magnus Sandberg).

Skott: 32-25 (14-8, 8-6, 8-10, 2-1).

Utvisningar, Mora: Gustav Gräsberg 2, Martin Jansson 2+2, Patrik Nilsson 2+2, Jonas Lennartsson 2, Magnus Sandberg 2. Troja: Patrik Lundbäck 2+2+2+2, Mikael Östman 2, Matthias Holmstedt 2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 856.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons