Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora vann i hemmapremiären

Annons

Mora var det bättre laget i första perioden. En rappare skridskoåkning bäddade för en del halvchanser. Sundsvall tvingades till några utvisningar för att reda sig framför eget mål.

Mora hade dock svårt att göra mål, när laget var en man mer på banan. Finske nyförvärvet Ismo Kouppala visade att han blir en tillgång i vinter, när han gjorde sig spelbar och stänkte in 1-0 till Mora. Daniel Back stod för passningen.

Mora fortsatte att pressa högt upp i banan, vilket gav utdelning efter 13 minuter, när Emil Skoglund snappade upp en retur och kunde göra 2-0 till Mora.

I inledningen av andra perioden fick Sundsvall en bra chans att komma in i matchen, när Mora drabbades av en dubbel utvisning. Men med både tur och skickligt målvaktsspel av Bengt Höglund, så redde laget ut situationen.

Spelet tappade i kvalité under första delen av andra perioden. Mora var laget som skapade de farligaste chanserna, deras rörliga skridskoåkning gjorde det svårt för Sundsvall att få till något riktigt tryck mot Moramålet.

Efter 14 minuter utökade Mora ledningen till 3-0 genom Mikael Simons. Patrik Ross stod för förarbetet.

Och några minuter senare gjorde Mora sitt fjärde mål. Mattias Pihlström kunde enkelt trycka in pucken bakom Sundsvallsmålvakten.

Under tredje perioden ryckte Sundsvall upp sig och blev aggressivare i sitt spel, samtidigt som Mora inte utnyttjade sin starka skridskoåkning. Perioden vanns av Sundsvall med 2-0, efter mål av Jimmy Lindström och Jörgen Nordlöf.

- Vi blev en aning passiva i vårt spel i tredje perioden, men jag är nöjd att vi tillslut vann med 4-2, berättar Petter Hägerbäck, som ser fram emot två tunga matcher i veckan. Dels mot Brynäs på onsdag och dels Björklöven på fredag. Båda matcherna spelas i Mora ishall.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons