Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora tuffar på

Annons

Efter drygt sex spelade minuter i den sista perioden, drabbades gästerna av en av många utvisningar. Det tog en minut i power play, innan Patrik Ross serverade Calle Bergström vid blå. Calle gjorde som så många gånger förr den här vintern - placerade pucken bakom en chanslös målvakt.

- Det är lite typiskt att vi avgjorde i power play. Annars fungerade det inte alls i dag. Visserligen ska man ha klart för sig att Oskarshamn är mycket bra i box play, men vi måste kunna ha fler varianter än vad vi hade i dag, kunde Moratränaren Harald Lückner konstatera.

Hela nio utvisningar noterades för Oskarshamn. Men trots så många numerära överlägen, hade Mora frapperande svårt att få till något konstruktivt spel. Mycket slarv och tappade puckar förekom oftare än ordnat spel.

- Visst var vårt power play under all kritik. Ändå är det starkt gjort av oss att avgöra i ett sådant läge.

Det tyckte Johan Lindström, grovjobbaren som ordnade så att Mora kom in i matchen efter att Oskarshamn tagit ledningen med 1-0 i början av matchen.

När halva matchen var spelad, kom Johan helt fri med duktige Timo Leinonen i gästernas mål. Lindström är inte direkt känd som någon större målskytt, men han satte den säkert bakom den finske burväktaren.

- De (Oskarshamn) lade ut pucken ur zon. Simons (Mikael) fick tag i den och serverade ett fint pass bakom ryggen och jag kom helt ren. Jag hade bara en tanke och det var att skjuta, berättade Johan om målet.

Lindströms 1-1-mål kom i den andra perioden. En period som Mora dominerade totalt, efter att ha spelat minst sagt bedrövligt första tjugo.

- Ja, vi började riktigt dåligt. Vi tog många felbeslut och var illa ute efter den första perioden, menade MIK-tränaren Lückner.

I andra dominerade Mora stort, inte minst tack vare fyra utvisningar som Oskarshamn drog på sig. Alla gästerna tvåminutare var dock långt ifrån motiverade, menade en mycket irriterad Joakim Fagervall, Oskarshamns tränare.

- Mora är ett av de fulaste lagen i serien. Dessutom filmar de ofta och domaren får bara inte gå på sånt, dundrade Fagervall.

Fagervall som också menade att Moras avgörande mål föregicks av en offside.

- Skitsnack, tyckte Johan Lindström om det.

Fagervalls besvikelse kan man ha förståelse för. Laget ligger fast förankrat i botten och har långt till en play off-plats.

För Moras del var det här ett stort steg mot kvalserien. Inte minst efter att AIK vunnit över Hammarby. Nu är avståndet till tredje plats hela sju poäng till MIK:s fördel.

- Vi är inne i riktigt ett stim och har flyt nu, men än är det inte klart. Det är 12 poäng kvar att spela om och Sundsvall borta är en otroligt viktig match. Det krävs bättre spel än idag om vi ska ta poäng där, sa Johan Lindström.


MORA-OSKARSHAMN

2-1 (0-1, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (3.37) Daniel Wallin (Roman Gorev).

Andra perioden: 1-1 (12.15) Johan Lindström (Mikael Simons, Christian Magnusson).

Tredje perioden: 2-1 (7.32) Calle Bergström (Patrik Ross, Magnus Sandberg) spel fem mot fyra.

Skott: 30-19 (10-11, 16-4, 4-4).

Utvisningar, Mora: Calle Bergström 2, Mikael Simons 2, Magnus Sandberg 2. Oskarshamn: Magnus Eriksson 2+2, Jesper Andersson 2, Emil Ekblad 2, Johan Markusson 2, Tomas Gustafsson 2, Fredrik Jonsson 2, Daniel Wallin 2, Jimmy Lindström 2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 2 448.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons