Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora slog Timrå i första träningsmatchen

Annons

- Hela laget gör en bra match, berättar en nöjd Mats Grötting, en av tränarna i Mora IK. Vi är det bättre laget genom hela matchen och det kändes skönt att få börja med en seger i vår första träningsmatch.

I första perioden var det Mora IK som var det bättre laget och helt rättvist kunde laget ta ledningen i power play genom backen Calle Bergström.

Innan perioden var slut lyckades dock Timrås Christian Sjögren kvittera, när laget hade fördel av power play.

Första tio minuterna av andra perioden handlade mycket om ett ställningskrig mellan lagen och i slutet av perioden blev Timrå aggressivare i sitt spel. Men Moramålvakten Bengt Höglund lyckades mota alla Timråskott.

I spel fem mot fem lyckades Daniel Back lirka in pucken efter ett snabbt anfall och inför sista perioden var det Mora som ryckt åt sig en ledning med 2-1.

I tredje perioden inledde Mora bäst och kunde utöka sin ledning till 3-1. Det var backen Anders Broberg som var sist på pucken i power play. Timrå tog över matchen efter Moras ledningsmål och sakta började laget äta in försprånget. Förre leksingen Markus Åkerblom gjorde 2-3 och Mats Hallin kvitterade till 3-3 på straff.

Matchen stod och vägde, och i samband med en utvisning, till Moras fördel i 16:e minuten, lyckades Mora återigen ta ledningen genom forwarden Daniel Back. En ledning som laget lyckades hålla ändå till slutsignalen.

- Vi fick en del utvisningar som gynnade oss, berättar Mats Grötting.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons