Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora orkade inte

Annons

- Totalt sett tycker jag att vi står upp bra under hela matchen. Vi lade ner ett bra arbete, och visade att vi hade ork för det, trots att vi tappade lite folk under matchen, säger Moratränaren Petter Hägerbäck som fick se Patrik Nilson, fotskada, och Anders Broberg, hjärtproblem, lämna isen.

Det här var Moras tredje träningsmatch och den första förlusten efter segermatcherna mot Timrå och Sundsvall.

Mora har startat matchandet senare än många av de allsvenska konkurrenterna, men spelar fyra matcher på en vecka i och med fredagens möte med Björklöven.

- Vi har valt det här upplägget, och tycker det passar oss bra. Vi har träningsmässigt kört mycket hårt, och hoppas få betalt för det längre fram, säger Hägerbäck.

Den hårda träningen kan vara en förklaring till att Moras spel blev sämre ju längre Brynäsmatchen led.

Efter en mycket bra första period, som målmässigt ändå gav 0-2 i baken efter två pp-mål avBrynäs, en klart godkänd andra period, tröt orken en aning i den sista.

Men det som var sämst från Mora var ändå spelet i numerärt överläge, som totalt körde fast.

- Det har fungerat bra i våra två första matcher, men Brynäs var skickliga och gav oss ingen tid. De läste spelet på ett bra sätt, berömmer Hägerbäck.

Huddingebacken Stefan Sjögren har provspelat med Mora i snart tre veckor, och på fredag ska ett slutligt beslut tas om hans vara eller inte vara i klubben.

- Jag vill ha honom kvar. Sportsligt sett tillför han oss en hel del med sin fina rörlighet. Sedan har vi två långtidsskadade backar (Thomas Ring och Johan Westäng). Vi vet inte när de är tillbaka, och sett till det behövs Stefan i laget med sin rutin. Inte minst sedan vi också tappat Johan Hallvars (motivationsproblem), säger Hägerbäck.

Bäst i Mora var Jonas Westerling. A-lagsdebuterande Timmy Hedberg var också kul att se med sin fräna spelstil.

I Brynäs var Niklas Anger- banans bäste spelare - och Tommi Miettinen de bästa.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons