Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora – Leksand direkt

Annons

Slutresultat MORA – LEKSAND 6 – 3

20.00

Matchen är över. Spelarna i de båda lagen tackar varandra för god match samtidigt som speakern annonserar Marcus Ericsson som matchens lirare.

Publiken står upp i Smidjegrav när Moras spelare åker ärevarv med klubborna höjda mot ishallen tak. Sedan gör allihop en kollektiv "Anja Pärsson" och åker kana på magen över isen.

19.49

Marcus Ericsson sätter spiken i kistan och gör sitt fjärde mål för kvällen i tom kasse efter att ha brutit ett Leksandsuppspel i Leksands zon.

6-3 till Mora.

Leksand är ett slaget lag.

Marcus Ericsson är stor match-hjälte.


19.15

Nedsläpp i Moras zon. Publiken står upp och klappar i händerna. Mora lyckas tillfälligt spela pucken ur zon efter nedsläpp.

19.10

Nummer 33 i Mora, Johan Lindström, får fritt fram mot Leksandsmålet men en jagande försvarare hinner sticka emellan en klubba precis i skottögonblicket och Leksand lever ytterligare några sekunder i matchen.

18.00

Leksand tar ut målvakten och Mora är svindlande nära att göra mål i tom kasse direkt efter nedsläpp. Än en gång är det Marcus "Kongo" Eriksson som är i farten, och på vippen att lägga in sitt fjärde mål för kvällen, men en Leksandsförsvarare hinner åka ikapp pucken som glider sakta på dålig is.

Räddning några centimeter från mållinjen.

17.47

Leksand är fulltaligt igen. Efter att ha fixat tekning i Moras zon begär laget time-out.

Med dryga två minuter kvar att spela krävs antagligen ett smärre mirakel för att Leksand ska lyckas utjämna tvåmålsunderläge på bortaplan i en ishall som kokar av hemmayra.

17.10

Mora begär time-out. Nedsläpp i Leksands zon när spelet återupptas.

16.30

Mikael Pettersson i Leksand lyckas bryta ett uppspel och drar på ett kanonskott som Bengt Höglund i Moramålet inte orkar hålla. Pucken rinner dock strax till vänster om målburen. En mycket farlig chans för Leksand som fortfarande spelar med decimerat manskap.

16.00

Leksand lyckas, trots att laget spelar i numerärt underläge, flytta upp spelet i Moras zon och några minuter går utan större farligheter.

13.19

Mål i Mora.

Hemmalaget tar vara på tillfället i 5 mot 3-spel. Det är nummer 19, Marcus Eriksson, som bjuder på en hattrick när han sprättar upp pucken mitt i målet ur friläge förbi en chanslös Johan Backlund.

Efter målet återstår fyra minuters powerplay-spel för Mora och läget ser just nu mycket mörkt ut för Leksand.


12.29

Leksand drabbas av ytterligare en tung utvisning. Nummer 16, Niklas Eriksson, blir dubbelutvisad, fem minuter för hög klubba. Det innebär automatiskt matchstraff för game misconduct.

Leksand tvingas nu spela 3 mot 5.

11.26

Nummer 23 i Leksand, Niklas Persson, blir utvisad 2 minuter för elbowing efter att ha tacklat en Moraspelare precis utanför hemmalaget båsdörr. Moraspelarna skäller på Persson som åker och sätter sig i båset utan protester.

09.40

Mora har en bra period spelmässigt efter utvisningarna, och lyckas vaska fram tre-fyra halvchanser. Laget lyckas dock inte riktigt nysta upp Leksandsförsvaret vid något tillfälle.

07.21

Två spelare ryker ihop och börjar slåss i Moras anfallszon långt efter det att pucken och spelat flyttat ned i Leksands zon.

Nummer 10, Ratislav Pavlikovsky, och 19, Mikael Pettersson i Leksand samt nummer 48, Tomas Ring, och 75, målvakten Bengt Höglund, i Mora utvisas 10 minuter vardera för roughing.

De fyra utvisningarna kvittas och båda lagen får fortsätta att spela 5 mot 5.

06.49

Domarna tar paus för att avhandla någonting nere på isen. Speakern meddelar kvällens publiksiffra.

4 500 personer. Fullt till sista plats i Smidjegrav.

06.02

Mål i Mora!

Leksand reducerar till 4-3 i numerärt överläge. Lars Jonsson hittar målet ur liten vinkel, assisterad av Jens Nielsen.

05.50

Mora får nummer 48, Tomas Ring, utvisad 2 minuter och Leksand får än en gång numerärt överläge och en god möjlighet att arbeta sig närmre Mora i målprotokollet.

05.00

Henrik Nordfeldt och Fredrik Svensson står för ett vasst Leksandssamarbete och kommer fram mot Bengt Höglund i Moramålet i ett 2 mot 1-läge.

Sista passningen vill dock inte hitta rätt adress.

02.51

Mål!

Mora ökar på ledningen till 4-2 och det är återigen nummer 19, Marcus Eriksson, som är målskytt.

Mora kontrar, kommer två mot en och Håkan Bogg spelar fram Eriksson som sprätter upp pucken i taket, otagbart för Backlund i Leksandsmålet.

Mora kommer allt närmre första segern i en tävlingsmatch mot Leksand sedan 1975.

02.27

Mora bryter ett Leksandsuppspel vid blålinjen, spelar elegant i anfallszonen och Thomas Skogs får friläge med Johan Backlund i Leksandsmålet. Backlund gör en fantastisk räddning när han parerar med benskyddet.

00.00

Tredje perioden är igång och Leksand går till anfall. Det ser ut som om Leksand redan tidigt i tredje möblerat om i femmorna och kanske gått ned på tre kedjor.


PERIOD 3


PERIODVILA TVÅ (3-2)


20.00

Leksand lyckas inte förvalta sina numerära överlägen och Mora lyckas hålla tätt perioden ut. Mora vinner den andra perioden med 2-0 och leder matchen med uddamålet inför den tredje och sista.

19.26

Nummer 29 i Leksand, Henrik Nordfeldt, slår på ett slagskott från blålinjen. Skottet är dock plockpotatis för Bengt Höglund som ser pucken hela vägen fram mot målet.

18.24

Leksand slår en iceingpuck i numerärt överläge, men har dessförinnan haft några riktigt vassa chanser framför Bengt Höglund i Moramålet.

17.49

Moras nummer 75, målvakten Bengt Höglund, åker på en 2-minutersutvisning för tripping och utespelaren Patrik Ross åker och sätter sig i utvisningsbåset för att tjäna av straffet.

16.56

Mora fulltaligt igen efter utvisningen, men det är Leksand som behåller greppet.

14.56

Nummer 48 i Mora, Tomas Ring, blir utvisad 2 minuter och Leksand etablerar visst tryck i anfallszon. Bengt Höglund gör en fin räddning på ett närskott.

13.44

Mål i Mora.

Nummer 36 i Mora, Adam Andersson, drar iväg ett stenhårt slagskott från sin position vid blålinjen någon meter in i Leksandszonen, och Leksandsmålvakten Johan Backlund tvingas se pucken passera på högersidan.

Hårt skott, två decimeter ovanför isen, smack in i burgaveln.

Mora leder mot Leksand, som bara några sekunder innan målet blivit fullt lag igen efter utvisning.

13.20

Mora spelar runt pucken bra i powerplay och etablerar rejält tryck i Leksands zon. Drygt halvvägs in i matchen känns det som om hemmalaget är på väg att skaffa sig ett litet grepp om händelserna.

Leksand utnyttjar inte sitt höga tempo och får ingen ordning på passningsspelet, samtidigt som Moras spelare kämpar, spelar smart och offrar sig för varandra.

11.32

Leksands nummer 21, Jari Kauppila, blir utvisad 2 minuter för interference. Mora kopplar på powerplayläge.

11.23

Mora klarar utvisningen utan några större problem och andra perioden går in i en spelmässig svacka efter Marcus Erikssons kvitteringspuck.

07.30

Mål i Mora!

För Mora.

I numerärt underläge.

Det är nummer 19, Marcus Eriksson, som kvitterar med ett solonummer som med största sannolikhet kan betraktas som årets mål i Smidjegrav.

Eriksson kontrar mot en ensam Leksandsback, går mot mål men tvärnitar vid höger tekningscirkel, gör ett helt varv runt med pucken under full kontroll, tittar upp för att se var han har målvakten bara för att sedan sprätta upp pucken otagbart i högerkrysset.

En fantastiskt läcker strut där Leksands försvar helt enkelt luras upp på läktaren.

06.59

Nummer 33 i Mora, Johan Lindström, åker på en 2-minutersutvisning för fasthållning efter att ha greppat en Leksandsspelares klubba några sekunder för länge.

05.26

Leksand slår flera iceingpuckar på raken och nummer 36 i Mora, Adam Andersson, skjuter slagskott från blålinjen efter tekning i Leksands zon. Johan Backlund har dock fri sikt och inga som helst problem med att ta emot pucken mitt i bröstet för att sedan blockera.

04.00

Leksand spelar "big ice hockey" och Maurice Rozenthal är svindlande nära att få grepp om en låååååång, hård passning på blålinjen, en passning som kommer från djupet av det egna försvaret.

Anfallet slutar med iceing-avblåsning i stället för målchans.

03.13

Nedsläpp i Leksands zon efter en iceingpuck. Leksand kontrar giftigt och nummer 96, Per Lundell, får en fin skottchans. Bengt Höglund står dock stabilt mitt i kassen och räddar säkert.

02.21

Nummer 10 i Leksand, Rastislav Pavlikovsky, får halvläge i Moras zon och lägger en lös backhand mot målet. Nummer 29, Henrik Nordfeldt, är mycket nära att få slag på pucken framför näsan på Bengt Höglund i Moramålet.

00.00

Mora går till anfall och en puck som studsar slumpmässigt i plexiglaset är nära att ställa till det för Leksandsförsvaret. Chansen rinner dock ut i sanden och Leksand reder ut den kvarvarnde tiden på utvisningen från första perioden.

Domarna och spelarna i de bägge lagen kommer in på isen igen och den andra perioden kan börja.


PERIOD 2


PERIODVILA ETT(1-2)


20.00

Mora lyckas inte skapa någonting konstruktivt i powerplay i de sista sekunderna av perioden. Det står 1-2 till Leksand i paus.

19.42

Christer Olsson i Leksand blir utvisad 2 minuter för interference.

19.00

Med en minut kvar av den första perioden är det Mora som etablerar press mot Leksandsmålet.

18.00

Mora reder ut stormen och klarar det numerära underläget utan att åka på något baklängesmål. Leksand, som missade två liknande lägen mot Hammarby senast, bränner ytterligare ett gyllene läge att utöka ledningen.

16.02

Leksand har en puck inne i Morakassen men Rådbjer dömer bort målet eftersom han menar att en spelare befann sig i målgården.

14.55

Mora åker på ytterligare en utvisning. Den här gången är det Johan Lindström som får 2 minuter för slashing, och Leksand får spelar 5 mot 3 i en minut och 35 sekunder.

14.20

Pierre Johnsson i Mora åker på en 2-minutersutvisning för hooking när han drar ned Jens Nilsen i egen zon.

12.36

Thomas Skogs har en ypperlig chans att kvittera när han ställs fri med Johan Backlund i Leksandsmålet. Skogs kommer in mot målet från vänster och försöker runda målvakten men pucken smiter strax utanför högra stolpen.

Det är bra tryck i matchen. Och bra tryck på publiken i hallen i en period vars första är tämligen svängig och händelserik.

11.27

Leksand har 3 mot 1-läge med passningen från Niklas Persson når inte fram till Henrik Nordfeldt.

10.54

Mål i Mora.

Leksand tar ledningen med 1-2 genom nummer 96, Per Lundell. Niklas Eriksson spelar fram Lundell som skjuter slagskott från blålinjen. Det är ett skott som Bengt Höglund absolut borde ha tagit, men antagligen blev han skymd av Leksandspelare.

09.47

Avblåsning för handpassning. Domare Rådbjer har lagt ribban högt i första perioden och släpper flera situationer där spelare tacklar en halvmeter från sargen.

Martin Jansson i Mora har ett bra skott på Backlund i Leksandmålet, och en spelare dyker på returen men utan att lyckas få på något ordentligt skott.

07.45

Mora har en fin chans att ta ledningen igen genom Daniel Back. Nummer 23, Thomas Skogs, spelar fram från blålinjen och Daniel skjuter ett isskott från en position mitt i slottet framför Leksands målvakt. Johan Backlund lyckas dock ganska enkelt styra undan skottet.

Chansen dök upp efter slarvigt spel i egen zon av Leksandsförsvaret.

05.05

Moras ledning blir inte långvarig. Leksand kvitterar genom nummer 29, Henrik Nordfeldt, efter det att Mora målvakt Bengt Höglund släppt en onödig retur på skott från Johan Witehall.

03.20

Mååååål!!!

Mora tar ledningen med 1-0 i numerärt överläge. Calle Bergström drar på ett kanonskott från blå som Leksands målvakt Johan Backlund tvingas släppa förbi sig.

<02.45

Johan Rosén i Leksand kommer fri med Moras målvakt Bengt Höglund. Rosén försöker sätta pucken mellan benskydden men missar.

I sekvensen efter det blir Mikael Pettersson utvisad för en crosschecking. Tid 2.52.

Mora etablerar omgående press i anfallszon.

02.00

Nedsläpp i mittzon. Mora tar hand om pucken och lägger ned i Leksands zon. Hemmapubliken jublar när Daniel Back i Mora trycker till en Leksandsförsvarare med en riktig pärla till tackling.

00.00

Ulf Rådbjer släpper pucken och Mora vinner första tekniken. Mora går till attack två gånger om och publiken skriker när de tycker Jonas Westäng blir neddragen vid sargkanten.

Ingen utvisning, dock.

Leksand tar över puckinnehavet och sätter lite press i anfallszon, men utan att åstadkomma något farligt.


PERIOD 1


Klart för spel i den första perioden...


Publiken står upp och sjunger med i den svenska nationalsången. Vi har bara några minuter kvar till matchstart.

Domare i matchen: Ulf Rådbjer, Tumba.

Noterbart i Leksand laguppställning är att finländaren Joonas Jääskeläinen gör comeback efter skada. Han spelar i fjärdekedjan tillsammans med Rastislav Pavlikovsky och Maurice Rozenthal.


Klockan är 19.00 och båda lagen har kommit in på isen. Det är ett sanslöst tryck i hallen och Leksandsfansen på ståplats i bortahörnet låter MYCKET.


Välkomna till vår direktbevakning av kvalmatchen och daladerbyt mellan Mora IK – Leksand i Smidjegrav, ishallen i Mora.

Mer läsning

Annons