Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora nästa för Moa

/
  • Motiverad. I ny klubb och helt frisk, efter tidigare mykoplasmainfektioner, känner sig Moa Gomersson sugen på att dra i gång försäsongsträningen.

Annons

- Det passar bra att vi får in nya juniortjejer, eftersom Eva Svensson och Helene Söderlund blir förstaårsseniorer nästa säsong, säger IFK Mora Skidklubbs sportchef Johan Trygg.

Moa Gomersson från Ludvika vann USM-guld för ett par säsonger sedan och visade i slutet av den nyss avslutade säsongen att hon har stor kapacitet. Detta efter att tidigare ha drabbats av två mykoplasmainfektioner.

- Moa är en väldig talang. Sedan har hon ju haft en del sjukdomsproblem, så vi räknar med att hon kommer att ha mer att ta av när hon nu är frisk, säger Johan Trygg.

Johanna Sievers, östgötatjejen som liksom Moa Gomersson studerar på skidgymnasiet i Mora, har inte riktigt samma meriter.

- Men det finns mycket kapacitet i Johannna också, säger Johan Trygg, klart belåten med de två nytillskotten.

IFK Mora har nu 17 skidjuniorer, varav åtta på damsidan.

- Det gör att vi kan ha två stafettlag på damjuniorsidan, konstaterar Moa Gomersson nöjt.

Hon har haft en bra skidtid i moderklubben IFK Grängesberg, där inte minst tränaren Micke Borg varit viktig för hennes utveckling.

Men när skador gjort att Grängesbergs juniorstatsning mattats av känner Moa nu att steget till IFK Mora är det rätta att ta.

Fakta: Moa Gomersson

Ålder: 18 år (i juni).

Familj: Pojkvännen Daniel Viksten (spelar hockey i Moras J20-lag) samt familjen hemma i Ludvika, mamma Rose-Marie, pappa Anders och brorsan Samuel, 15.

Bor: Delar lägenhet i Mora med jämnåriga skidkompisen Johanna Sievers.

Studerar: Samhällsprogrammet på skidgymnasiet i Mora, har två år kvar av fyra.

Fritidsintressen: Träffa kompisar, ta en fika på sta´n, shoppa.

Mer läsning

Annons