Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora-Modo: period för period

/

Annons

Den första perioden: 0-0

Den första perioden blev mållös mellan Mora och Modo i hockeyns elitserie. Det syntes dock att Mora har mer att spela för, och laget låg på i offensiv zon med några halvchanser som följd.

Hemmalaget avverkade också två numerära överlägen utan att hitta mål.

Modo hade ett power play men gästerna verkade inte ta i mer än vad som behövdes i den första perioden. Viljan att gå framåt var minimal och Modo gick först och främst in för att slå vakt om den egna zonen.

Mora vann skotten i perioden med 12-4.

Andra perioden: 4-0

Motivation slår klass. Den gamla sanningen gällde i den andra perioden mellan Mora och Modo.

Där gick hemmalaget ram till en 4–0-ledning genom mål av Teemu Elomo, Jarno Kultanen, Mikael Simons soch Martin Jansson.

Modo visade bara upp ett förstrött intresse i inledningen av perioden och i mitten av den, vid ställningen 2–0, efter att Harald Lückner i Modobåset tagit en time out för att väcka laget.

Men den väckningen varade bara i ett byte. Sedan var det Mora för hela slanten igen och laget gick till pausvila med en mycket rättvis ledning. Mora vann skotten i den andra perioden med 16–7.

Tredje perioden: 1-2

Mora gjorde det som krävdes i måstematchen mot Modo. Mora vann med 5–2 efter att ha förvaltat ledningen med 4–0 från den andra perioden.

Mora slog vakt om sin egen zon perioden igenom och var aldrig hotat på allvar av Modo som fick nöja sig med de två målen, varav ett kom i spel fem mot fyra.

Moras mål, 5–1, i perioden av Ivan Huml. Modo: Per-Åge Skröder, 4–1, och Peter Öberg, 5–2.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons