Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora kritiserar avstängning

Annons

Nilssons bryska tackling mot Leksandsbacken Yan Golubovsky början av den andra perioden var det stora samtalsämnet efter matchen.

Thomas Andersson visade ut Nilsson på så kallat game misconduct (utvisning för resten av matchen) för tacklingen och Leksand fick fem minuters numerärt överläge.

När sedan Jarno Kultanen några minuter senare visades ut för att ha skjutit pucken direkt över sargen, gav det Leksand ett fem mot tre-överläge som resulterade i Calle Steens 2-0-mål. Ett mål som gav Leksand det avgörande greppet om matchen.

- När det inträffade var både jag och linjemännen överens om ett så kallat game misconduct. Efter matchen kollade vi dock upp med Leksands läkare och när det visade sig att Golubovsky drabbats av en lindrig hjärnskakning var vi tvungna att ändra förseelsen till match penalty, säger Thomas Andersson.

Domslutet innebär att Anders Nilsson missar dagens match mot Djurgården och att han riskerar ytterligare matchers avstängning eftersom händelsen rapporteras vidare till ishockeyförbundets disciplinnämnd.

- En konstig regel att man blir avstängd för ett matchstraff. Dessutom dömer domarna olika om man ligger kvar eller inte. Martin Jansson fick nyligen en hjärnskakning, men tog sig till båset för egen maskin och det blev inte ens utvisning, säger Anders Nilsson.

Även Moras assisterande tränare Patrik Ross kritiserar domslutet:

- Eftersom Golubovsky böjer sig ner när tacklingen kommer tar den olyckligt och jag anser inte att det är värt fem minuter och matchstraff, säger Ross.

Inför matchen hade Mora fyra spelare borta och mot Leksand försvann förutom Anders Nilsson även den lettiske landslagsbacken Atvars Tribuntsovs, som tvingades utgå i den andra perioden.

- Atvars ådrog sig en axelskada när han spelade i för Lettlands landslag under juluppehållet. Han har spelat halvskadad sedan dess, men nu gick det inte längre, konstaterar Moratränaren Harri Rindell.

Tribuntsovs är ett stort frågetecken inför matchen mot Djurgården. Martin Jansson är dock tillbaka efter hjärnskakningen.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons