Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora klart för ettan

Annons

- Jag är mycket nöjd med killarnas spel, berättar en av tränarna i Mora GK:s herrlag, Matz Hedenström. Vi vann på våran jämnhet. Flera av de andra elva lagen hade alla en spelare som inte hade en bra dag, medan vårt lag saknade den typen av missöde.

Inför helgens avslutande seriespel vid Moras golfbana hade Mora GK:s herrlag redan innan en fot i division ett.

I juli hade laget spelat till sig en andra plats vid Askersunds GK.

- Trots att vi hade fördel av vår hemmabana, så är Mora GK:s bana mycket svårare än golfbanan i Askersund. Bland annat på grund av att den är smalare, menade Matz.

Det var tolv hungriga lag som kom till start vid Mora GK och två lag skulle bli berättigade till att flyttas upp till division ett.

Lördagen blev en tuff tävlingsdag för alla deltagande lagen. Under hela dagen hängde solen och värmen tungt över Mora GK:s 18-hålsbana, vilket medförde att mycket vatten gick åt under golfpassen.

Dock tycktes Moraherrarna trivas bäst i solen under första dagens spel. Vid det inledande foursomespelet ställde Moras två team upp med Anders Viktorsson tillsammans med Mattias Pettersson och Johan Nordin ihop med Andreas Sundqvist. Moras team gick runt på 75, respektive 74 slag.

Eftermiddagen fortsatte med bestboll och här visade Moraspelarna styrka i sina två mannalag. Johan Nordin och Andreas Westberg gick tillsammans runt på 65 slag, sju under par. Nästan lika bra gick det för Mattias Pettersson och Daniel Ögren som var två under par, med 70 slag.

- Andreas och Johans resultat gjorde att de blev tvåa totalt i bestboll, och efter första dagen hade vi tagit en övertygande första plats med sju slag tillgodo till tvåan, berättar Matz.

Vädret var en aning bättre under söndagens avslutande golfspel och för Moraspelarna hade en viss nervositet smygit sig in i laget.

- Det är alltid lättare att jaga, än att bli jagad, berättar Matz Hedenström. Men killarna tog sig samman och återigen var det vår jämnhet som visade sig avgörande.

Moras fyra singelherrar gjorde ingen tung djupdykning under sitt spel på söndagen och bäst gick det för Mattias Pettersson med 73 slag och ett över banans par.

Relativt ohotade kunde Mora GK bevaka sin ledning och hålla den enda in i mål. Andra platsen, som även den innebar avancemang till division ett, blev en hård nöt mellan Mosjö G&CC och Gustavsviks GK. Men efter särspel, så var det Mosjö som drog det längsta strået.

- En stor anledning till att laget tar klivet upp i en högre division till nästa år, är att vi fick de rätta förberedelserna inför seriespelet och bland annat kunde åka till Askersunds GK på träningsläger inför den inledande seriespelsrundan, säger Matz, som slutar som tränare efter sex år vid rodret.

Mycket talar för att Mora GK:s assisterande tränare Anders Sund-qvist tar över efter Matz. Från laget försvinner tyvärr Andreas Westberg till nästa års division ett spel.

- Det blir helt klar en högre nivå på seriespelet i division ett, berättar Matz. Jag tror att Daniel Ögren kan fylla luckan efter Andreas Westberg, sedan kan nog Marcus Wikberg, som i år var nära att ta en plats i startuppställningen, bli ett utropstecken till nästa säsong.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons