Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora klart för ettan

Annons

Dagen efter avancemanget blev det också officiellt att Mr innebandy i Mora IBF, Peter " Lillis" Wallin, efter 21 A-lagssäsonger nu har gjort sin sista seriematch i klubben.

- Ja, nu är det definitivt. Det här har varit klart en tid, men det är bara Tom (Hansson, IBF-coachen) som vetat om mitt beslut.

Redan innan säsongen sa den 36-årige veteranen att det här troligtvis skulle bli hans sista säsong. Men så har det ju låtit de senaste åren, så de spekulationerna kunde man ju ta med en nypa salt.

Men matchen mot Enviken blev alltså hans sista serieframträdande i IBF-tröjan.

- Jag kommer inte att spela mot Ljusdal i den sista matchen. Det är ingen idé att låta en gammal man som mig spela, utan det är bättre att släppa fram ungdomen, menar "Lillis".

Någon mer seriematch med Mora blir det inte, men däremot återstår ett DM.

- Vi ska möta Krylbo i kvartsfinal. Det blir en svår nöt att knäcka, men vinner vi där avgörs sedan slutspelet här i Mora.

Mora IBF har en framgångsrik säsong bakom sig, men mot Krylbo är laget ute efter revansch. Krylbo är det enda lag som vunnit över Mora i tvåan och dessutom i båda mötena.

Men efter DM är det slut med innebandyn för Peter. I alla fall på hög nivå.

- Det blir nog svårt att lägga av helt. Jag vet inte riktigt vad det blir, men det kan bli allt från spel i division III ner till korpen.

Wallin har tillsammans med coachen Tom Hansson skött Mora IBF:s träningar den här säsongen. Även det kommer han att sluta med.

- Nu ska jag ägna mig mer åt familjen och ska jag träna något lag, så är det där mina barn spelar.

Peter har som sagt flera gånger de senaste åren deklarerat att han är inne på sin sista säsong. Nu finns det dock ingen återvändo.

- Det har varit tungt många gånger den här säsongen att ta sig till träning och just nu känner jag mig helt uttömt i kroppen. Och att få avsluta karriären med att hjälpa upp Mora i ettan, känns väldigt bra.

Frågar man "Lillis" om roliga minnen är det inte segrar som han nämner, utan snacket i omklädningsrummet.

- Det är allt runt innebandyn som varit min drivkraft och det som jag kommer att sakna mest är allt snack före och efter matcherna, säger han.

I mötet mot Enviken började Mora darrigt och hemmalaget ledde med 2-1 efter de första 20 minuterna. Men i den andra perioden visade Mora IBF klass och vände underläge till ledning med 7-3.

En ledning som bar raka vägen till division I.

Moras klart bäste spelare denna gång var Kristian Holtz, som gjorde blott sin tredje match som back.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons