Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora IK visade stort mod

Annons

Det kan inte ha varit lätt för klubbdirektör Janne Simons och MIK-styrelsen att fatta beslutet om att peta lagets tre storstjärnor.

Men det fanns ingen annan utväg.

Mora förtjänar därför stort respekt för visat kurage och mod genom att hålla de omdömmeslösa spelarna utanför laget.

"Det var ett bra beslut" sa också hjälptränaren Pär Djoos före nedsläpp.

"Det var ett beslut som inte var svårt att fatta" fortsatte han.

För enigheten var stor om straffet för öldrickandet i söndags – från styrelse till spelartrupp.

En klar markering också för framtiden om vad som gäller, vilka värderingar som klubben, Mora IK, står för.

Självklara saker kan tyckas, men jag är långt ifrån säker att alla Moras konkurrenter kring de båda strecken hanterat situationen på samma sätt.

Det fanns en enkel och feg lösning, att bara stoppa huvudet i sanden och låta Brendl, Huml och Blatak spela mot Brynäs, men för Mora handlade det inte bara om poäng, utan också om trovärdighet.

Jag kan bara inte förstå hur tjecktrion resonerade.

Händelsen får mig osökt att tänka på Zlatan, "Chippen" och Mellberg, vilka som bekant i höstas i samband med EM-kvalmatchen mot Lichtenstein också ägnade sig åt en "sen kväll på stan" och helt struntade i gemensamt uppsatta regler.

Ingen av fotbollslirarna tycker än i dag att de gjort något fel. Jag hoppas att Brendl, Huml och Blatak bättre förstår vilken skada de orsakat klubben, supportrar, medspelare och inte minst sig själva. Och eftersom det inte handlar om Zlatan räknar jag med att de finns med på isen igen redan mot Luleå på lördag.

Jonathan Granström blev tvåmålsskytt. Innan Jonathan gjorde mål i måndags mot Djurgården hade han varit mållös i elitserien sedan Mora gick upp. Nu har samme man gjort tre mål på två matcher – jag fattar ingenting.

Två mål blev det också från Mikael Simons. I mina ögon är han en undervärderad, hårt jobbande forward som sällan eller aldrig får det beröm han förtjänar. Men det beror till stor del på att Mikael oftast mäts med en helt annan måttstock än lagkompisarna. Så blir det om pappa heter Jan och är klubbdirektör&

Fyra matcher, tolv poäng att spela om, och det hela är inte över förrän den feta damen slutat sjunga, som man säger i Italien. Jag tror att Mora missar slutspelet men grejar nytt kontrakt!

Mer läsning

Annons