Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora IK:s Ismo Kuoppala möter sina forna lagkompisar i AIK

Annons

u I dag ställs finländske backen Ismo Kuoppala mot sina forna lagkompisar, när Mora IK åker till Stockholm för att spela träningsmatch mot AIK.

- Det blir spännande att möta AIK. Dock är solnalaget helt annorlunda i dag, än var det var när jag spelade där, säger Ismo Kuoppala.

AIK har sedan degraderingen från elitserien bytt ut i stort sett hela laget och har lagt upp en målsättning att vara tillbaks i elitserien igen om två säsonger.

Ny tränare i år är 35-årige Jan-Åke Tiensuu, som tränat Hammarby och Huddinge tidigare, och på backsidan har klubben förstärkt med bland annat en före detta leksandsspelare Jan Huokko. På forwardssidan återfinns bland annat ännu en ny spelare med tidigare dalaanknytning, Roger Rosén, som spelat i Mora IK en gång i tiden.

- Det är svårt och säga vad AIK står i dag, säger Ismo, som lämnade klubben efter fjolårssäsongen, och fortsätter:

- Laget har flera bra unga spelare, bland annat forwarden Yared Hagos. Och bland de rutinerade spelarna, så är elitseriemeriterade Anders Gozzi kvar i truppen.

AIK har under sina träningsmatcher haft ett varierande resultat, bland har laget vunnit mot Nyköping och senast förlorade Gnaget mot Bofors.

Mora kommer till matchen mot AIK, med en tung daladerby förlust mot Leksand i bagaget.

- Förlusten med 9-1 är något missvisande, men i det stora hela gör vi en dålig match mot Leksand. Vi kom aldrig in i matchen, berättar Ismo, som trivs i Mora och ser fram emot dagens match mot AIK

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons