Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora IK möter tufft motstånd i SpenglerCup

Annons

Tränaren Harri Rindell säger att han kommer att ta med hela den ordinarie truppen till alplandet. Enda frågetecknet är Marco Tuokko som har problem med en fot.

-Eric Johansson som varit borta länge med sitt fotproblem kommer att spela alla fyra matcherna. Vi måste få igång honom, säger Harri.

För spelarna i Mora IK blir Spengler Cup en ny upplevelse. Men Harri Rindell har varit med tidigare, som tränare för IFK Helsingfors.

-Det är en fin turnering, med en fantastisk stämning. Och sedan är det ju så vackert överallt där nere. Hoppas vi får se lite snö också, säger Harri.

Vad förväntar du dig av vistelsen i Davos?

-Internationella matcher kan man inte få för många av. Det här är ett topparrangemang som jag tror vi kommer att få nytta av i längden. Vi kommer också att få uppleva en lite annan typ av hockey med många mål. Det är riktiga topplag vi får mäta oss med, säger Harri som direkt efter gårdagskvällens match mot Modo lämnade Mora för att åka hem till Helsingfors för att fira jul.

-Jag flyger sedan direkt från Helsingfors till Davos på juldagen.

Moratruppen räknar med att vara hemma i Mora igen dagen före nyårsafton, om man nu inte går till final förstås.

Och skulle det bli så kommer de att få det lite snärjigt. För den 2 januari ska de vara nere i Göteborg för den viktiga matchen mot Frölunda.

-Går vi till final måste vi flyga ner till Göteborg, avslutar Harri.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons