Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora IK i lönetvist

Annons

Det gör däremot spelarfacket SICO:s sekreterare Peter Hagbergh som bekräftar summornas storlek.

Rastislav Pavlikovsky har inte fått betalt för tiden 19 februari till 31 april.

Att Mora inte betalt ut lönen beror på att han var skadad under sista kontraktsperioden.

Rastislav Pavlikovsky spelade i Mora under artistskatt och omfattas inte av svenska socialförsäkringssystemet. Men Mora skulle enligt kollektivavtal mellan spelare och klubb ha tecknat en försäkring för Rastislav, vilket man inte gjort.

- Vi trodde inte vi behövde teckna någon försäkring, säger Jan Simons.

- Och nu för vi diskussioner med SICO hur det hela ska tolkas, och jag pratar inte via tidningarna. Jag ser ingen dramatik i det här, tillägger Simons.

- Problemet är att Mora inte tecknade den försäkringen. Samtidigt är det lite skrämmande att Mora som nykomling i elitserien inte fick information från hockeyligan och arbetsgivaralliansen om vad som gäller. Hade man suttit ner med Jan Simons och informerat hade man sluppit det här.

- Men samtidigt har Mora en skyldighet att ta reda på vad som gäller. Nu har man gjort sig skyldiga till ett kollektivavtalsbrott, säger Peter Hagbergh.

När det gäller Andreas Liljas utebliva pengar menar man från Moras håll att deras åtaganden upphörde gentemot honom efter sexskandalen i samband med Sweden Hockey Games.

SICO menar däremot att Liljas anställning upphörde den 14 februari när Andreas på en presskonferens i Mora meddelade att han lämnar klubben.

- När det gäller Andreas Lilja vet jag att jag har rätt. I Pavlikovskys fall för som sagt diskussioner, säger Jan Simons.

Från SICO:s sida är man tvärsäker. Mora måste betala annars drar man historien inför civilrättslig domstol.

- Andreas Lilja var anställd av Mora IK fram till den 14 februari, och ska ha betalt fram till dess. Är det så att han lämnat efter sig något i Mora i form av ostädad lägenhet, billeasing eller något annat får Mora IK specificera det, och då kommer Andreas att betala.

- Vi kommer att driva det här så långt det går. Jag har svårt att se hur Mora IK ska komma undan det här. Det är bara för Mora att betala trots att det svider, säger Peter Hagbergh.

Kommer ni att lösa det här innan det hamnar inför domstol?

- Ja, tacka fan för det, avslutar Jan Simons.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons