Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora IK blir lottlöst

Annons

Nilson spelade för Mora säsongerna 2001/02 och 02/03. Förra sommaren skrev den numera dopningsavstängde spelaren på för Djurgården och Mora IK krävde då en så kallad utbildningsersättning för Nilson.

Men den förre MIK-forwarden hann inte ens spela en enda match för sin nygamla klubb, innan det uppdagades att han genom kosttillskott, köpt i USA, fått i sig dopningsmedlet nandrolon. Nilson blev avstängd och han var inte längre välkommen i Djurgården.

Nu har en skiljenämnd beslutat att gå på Stockholmsklubbens linje.

- Nilson hade skrivit kontrakt med Djurgården, men det fanns ingen officiell registrering och därför får vi ingen ersättning för honom, förklarar Mora IK:s klubbdirektör Jan Simons.

Han är inte alls förtjust i domen, men vill nu lägga "fallet Nilson" bakom sig.

- Det där är värdelöst. Att Nilson inte var registrerad är ju bara formaliteter, han hade ju skrivit på för Djurgården. Men det där är ett avslutat kapitel och nu glömmer vi det där, kommenterar Simons.

Han blickar hellre framåt och avslöjar lite försiktigt att fler nyförvärv till elitserienykomlingarna är att vänta inom kort.

- Vi hoppas kunna presentera någon den här veckan, säger Simons hemlighetsfullt.

Tilläggas kan att 23-årige Patrik Nilson dömdes till ett och ett halvt års avstängning. Avstängningen går ut 31 december i år, men då Nilson tog sin tillflykt till Nordamerika (har spelat i en farmarliga där) kan det bli så att hans 18 månader långa avstängning börjar gälla först då han kommer tillbaka till Sverige.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons