Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora IBF tog ny seger trots dåligt spel

Annons

I och med segern behöver IBF bara ta två poäng på de tre återstående matcherna i tvåan för att definitivt säkra seriesegern och avancemang till division I.

Seriesegern säkrades dock med största sannolikhet redan förra helgen när Mora slog Falun med klara 6-1.

Men teoretiskt har Falun chans att gå ikapp Mora, fast då krävs det att IBF "torskar" i de tre återstående matcherna. Och det ska väl ändå inte hända, eller?

Ser man dock till spelet i lördags, är det dock inte helt omöjligt att Mora kommer att tappa poäng.

- Nej, usch vilken dålig match. Det är knappast någon i laget som förtjänar beröm i dag, konstaterade Morabacken Mattias Holmström.

Hemmalaget började matchen illa och efter en period lyste det 2-3 resultattavlan.

I andra vände dock Mora underläget till klar ledning via fyra raka mål. Gävlelaget gav dock inte upp och Storvik kunde i numerärt överläge reducera både en och två gånger strax innan periodvilan.

Vid ställningen 7-6 tog gästerna ut sin målvakt och då passade Magnus Danielsson på att sätta "spiken" i tom bur.

Mora saknade flera spelare på grund av sjukdom och annat. Coachen Tom Hansson fanns inte heller med i IBF:s bås.

Tre poäng till Mora blev facit, men som helhet var det en dålig underhållning som bjöds de tappra som sökt sig till Ryssahallen denna eftermiddag.

- Vi får väl säga som Micke Karlberg i Leksand, att i dag var inte spelet det viktiga utan det var att ta tre poäng, menade de Holmström.

Kanske tur då att det var glest med folk på läktaren denna gång. Till skillnad mot förra helgen då seriefinalen mot Falun sågs av cirka 350 åskådare.

- Det är väl lite av Moras styrka i år att vinna fast man spelar dåligt, kunde den tillfälliga coachen Jocke Paulsen konstatera.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons