Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora hittade vinnarspåret

Annons

- Helt underbart. Nu hade vi vinnarskallarna på igen, det säger en glad assisterande tränare Mikael Westerling efter segermatchen mot AIK.

Mora borde ha avgjort matchen i den andra perioden.

Då spelade laget som vi varit vana att se dem den här säsongen, tätt och tufft. Skotten vanns med 16-5, men perioden bara med 2-1.

- Fram till 1-3 spelade vi bra. Men jag tycker att vi vinner helt rättvist, säger Mikael.

I morgon väntar det hett efterlängtade derbyt mot Leksand i Smidjegrav. Och Moras seger i går måste ha stärkt självförtroendet. Leksand däremot verkar helt sakna självförtroende. Storförlust mot Hammarby igår (0-5).

- Det här var en oerhört viktig seger för oss. Det kändes nästan som vi var i ett vägskäl. Nu blir det lättare att gå in till matchen mot Leksand. Vi har tre poäng, Leksand noll. Pressen ligger på dem, säger Mikael.

Marcus Eriksson inledde Moras målskytte mot AIK, och han vet vad som krävs för att slå Leksand i morgon.

- Vi måste spela tätt och inte bjuda på någonting, så som vi spelade i dag. Finns ingen anledning att ändra på det spelet, menar Marcus.

I Leksand finns som Marcus storebror Niklas. Men någon kontakt med brorsan har han inte.

- Inte sedan kvalserien börjat. Det känns som att matchen mot oss är lite av sista chansen för dem. Skulle de förlora tre raka matcher får de inte lätt, säger Marcus som ska göra sitt för att det ska bli tre raka förluster för brodern Niklas och hans kompisar i Leksand.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons