Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora GK har ena foten i ettan

Annons

Fredagens seriespel i division två inleddes med golfgrenen foursome och de tolv deltagande golfklubbarna vid Askersunds GK:s 18-hålsbana, ställde upp med fyra man från respektive klubb som parvis skulle tävla mot varann.

Mora GK:s två foursome team, Anders Viktorsson tillsammans med Mattias Pettersson och Andreas Sundqvist ihop med Johan Nordin, gick båda runt på 71 slag och ett under banans par.

- Det flöt på bra för killarna och vädret var gynnsamt, med några mörka molm och knappt någon vind, berättar Matz.

Första dagens avslutande tävling i fyrboll fick i stort sett samma scenario som under förmiddagen för Moragolfarna. Dock blev det ett kanon resultat för Mora GK. 66 slag och sex under banans par för moralagets två sammanhörande par, Andreas som återigen spelade med Johan och Mattias som spelade med nyinkomne Daniel Ögren.

- Första dagen hade verkligen varit på vår sida. Vi låg på en andra plats, sex slag efter Mosjö G&CC och två före Hagge GK på en tredje plats.

Mora GK fortsatte sitt övertygande spel under lördagens avslutande seriespel som innebar singelspel. Av Mora GK:s fyra deltagande singelspelare, blev Andreas Westerberg bäst med 70 slag och två under banans par. Moraspelarna lyckades försvara sin andra plats från fredagen och sammanlagt var laget sju slag efter ettan Mosjö och tre slag före Hagge på tredje plats.

- En av anledningarna till att det gick så bra i Askersund golfbana är att vi tidigare varit och test spelat på banan. Nu ligger vi bra till, inför det avslutande seriespelet i Mora, säger en nöjd Matz och ser fram emot returen som spelas på Mora GK den 10 och 11 augusti.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons