Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora föll i finalen

Annons

Inför FM Mattsson Cup fick alla ledare tippa finallagen. Det fanns bara en som klarade den uppgiften och det var AIK.s tränare Bobo Simensen.

Klart han var glad att vara den enda som prickade in finallagen och att det sen även blev hans "smågnagare" som vann hela turneringen, gjorde honom knappast mindre glad.

- Det roligaste med den här turneringen var ändå att det var de två bästa lagen som spelade final. Både vi och Mora prioriterar offensiv hockey och det är kul att det blev just vi två.

Att det var det bästa laget som vann, var det inget snack om. Visserligen var det mållöst efter den första perioden av finalen, men AIK såg piggare ut och hade det mesta av spelet.

Och visst hade Mora spelat offensivt tidigare, men mot AIK verkade det som om krafterna tagit slut på spelarna.

- Det är små marginaler, men jag tycker att vi var det starkare laget i dag, menade Bobo.

Mora slet på få spelare, medan AIK gick runt på mycket folk.

- Vi använde mycket folk i början och det fick vi betalt för i slutspelet, konstaterade AIK-tränaren.

En anmärkningsvärd sak med AIK:s lag är att de bara tränat ihop ett par gånger innan turneringen.

- Därför kanske det såg lite trögt ut för oss i de första matcherna, menade Bobo som fick se sitt lag förlora mot Leksand.

Ytterligare en anmärkningsvärd sak är att målvakten Jonas Gustavsson innan turneringen bara spelat fem seriematcher på hela säsongen. Sedan går han in och gör en kanonturnering och blir utsedd till bäste målvakt.

Bobo var för några år sedan assisterande tränare när Torgny Bendelin hade hand om A-laget. Förra året förde Simensen AIK:s A-pojkar till SM-guld (seger bland annat mot Mora med 11-0 i semifinalen) och till den här säsongen fick han följa med sina grabbar upp en årskull.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons