Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora fixade en god jul

Annons

-Man får aldrig bli panikslagen och det blev vi heller aldrig i laget efter de där matcherna mot Djurgården och Malmö, säger Moratränaren Harri Rindell lugnt på presskonferensen.

Han konstaterar dock att segrarna mot Timrå, HV 71 och Modo känns utmärkta inför julvilan.

-Jo, det här var förstås fint inför uppehållet. I kväll spelade vi kanske inte lika bra som mot HV, men kämpainsatsen var riktigt riktigt bra.

Mora började matchen starkt och Mikael Simons dundrade snabbt in 1-0 ur liten vinkel.

Men sedan tog utvisningarna över matchen. Domaren Thomas Andersson hade ingen helt lyckad dag och spelarna i båda lagen hade svårt att veta vad som var tillåtet och vad som inte var det.

-Jag är besviken på många, både våra egna i laget och en del andra, säger Modotränaren Harald Lückner syrligt, med klar adress till domartrion.

Modo kunde i alla fall kvittera tidigt i andra perioden, då Mora åkt på just en tveksam utvisning.

Men sedan visade hemmalaget moral, jobbade in både 2-1 och 3-1 och hade sedan matchen i sitt grepp fram till slutminuterna.

Modo låg dock hela tiden på och till slut kunde Niklas Sundström styra in ett slumpskott och ge sitt lag en rejäl skjuts. Men storspelande Juha Pitkämäki i Moramålet klarade av att hålla rent resten av matchtiden.

-Juha spelade otroligt fint, säger Harri Rindell.

Bara att hålla med. Och fler än Pitkämäki förtjänar beröm i Mora, som hårt arbetande backen Tero Määttä och anfallarna Anders Bastiansen, Eric Beaudoin och Håkan Bogg. Noteras bör att även Pavel Brendl svarade för en bra arbetsinsats, denna gång dock utan att få göra mål.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons