Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora – ett lag i kris

/

Före matchen var Almtuna krislaget.
Efter matchen får Mora den benämningen.
Almtuna vann med 5–3 och Mora sin fjärde raka förlust.

Annons

Det blev lite nerv i den sista perioden när Mora reducerade till 3-4. Laget hade också några lägen i ett power play till en kvittering. I stället utnyttjade Almtuna ett misstag i Morazonen av en back till att göra ointagliga 5-3 med bara dryga minuten kvar av matchen.

Därmed håller Almtuna undan för det det nedre strecken i allsvenskan.

Den första perioden dominerades av utvisningar och bitvis dåligt humör ute på isen. Det var Miora som drog mest nytta av de numerära överlägena. Lagets båda mål kom i spel fem mot fyra. Det första redan efter 1.50 minuters spel. Det andra, som betydde 2–1 till gästerna, var ett snyggt powerplaymål rgisserat av Rastislav Pavlikovsky.

I det läget såg det ut som om Mora skulle gå till periodvila i ledning eftersom Mora också hade ett visst grepp om spelet. Mora hade också en puck som dansade på mållinjen efterd rygt 16 minuters spel.

Moras målvakt Tyler Planet spelade en huvudroll när Almtuna fick spela fem mot tre i två minuter. Han svarade för flera bra räddningar. Men sedan strulade han till det vid två tillfällen. Båda gångerna slutade det med mål för Almtuna. De kom i den nittonde minuten och det var bara 37 sekunder mellan målen. Det var riktiga flytmål för Almtuna. Något som så kallade krislag annars inte brukar ha fördel av.

I den andra perioden blev det mer öppet spel. Lagen bytte chanser i en period som dock blev mållös. Sett till spelet var det hemmalaget som var närmast nätkänning. Tyler Plante spikade igen sin Morakasse med både tur och skicklighet.

Mer läsning

Annons