Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora effektivare än Storvik

Annons

u Mora IBF fortsätter att spela övertygande i innebandyns division II södra Norrland.

I lördags tog laget sin sjätte raka seger i bortamatchen mot Storvik och toppar därmed serien med maximala 18 poäng.

- Det är starkt av oss att vinna, efter att vi spelat en aning okoncentrerat i inledningen av matchen, berättar Moras spelande tränare Peter Wallin, efter Moras seger med 10-5.

Mora fick ingen smakstart i bortamötet med Storvik. Sandvikenlaget var effektivare under de inledande tio minuterna av första perioden och ledde rättvist med 2-0.

Storviks vasse forward Pelle Jansson utnyttjade Moras okoncentration i inledning av matchen och kunde enkelt näta två gånger.

Dock ryckte Moraherrarna upp sig under andra halvan av första perioden. Peter Wallin visade vägen med en reducering på straff och innan perioden var slut, så ledde Mora med 3-2.

- Spelet böljade fram och tillbaka under första perioden, och det kändes skönt att var vi som ledde inför mitten perioden, säger Wallin.

I andra perioden kvitterade Storvik i inledningen och matchen stod ett tag och vägde. Men spelmässigt var det Mora som var det effektivare laget och deras kvicka anfall gjorde att Mora kunde gå från 3-3 till 6-3.

Under den avslutande perioden visade Moraherrarna varför laget leder division II-serien. Deras rörliga passningsspel, gjorde att Storvik inte hängde med. Moraforwarden Kristian Holtz var en av segerorganisatörerna i tredje perioden.

Tre mål från hans klubba, innebar att Mora till slut kunde segra med 10-5.

Nästa match för Mora blir i Ryssahallen mot Krylbo om två veckor.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons