Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora bröt förlusttrenden

Annons

- Vi bröt en förlusttrend. Men det är synd att vi inte kunde avgöra på alla de chanser som vi har i slutet av matchen, menar IFK Moras tränare Morgan Kullberg.

Redan i inledningen av första halvlek visade Mora att laget ville vinna matchen. Deras rörliga passningsspel satte en stark press på Ytterhogdals försvarslinje. Både Jon Åslund och Olle Sandström skapade oreda med sina pigga löpningar.

Och i nionde minuten fick Mora utdelningen, efter att en långboll nått Olle Sandström i anfallet. Av ren vilja forcerade Olle mot målet och tryckte upp en bollen i nättaket bakom en chanslös målvakt i Ytterhogdal.

Fram till halvtid fortsatte Mora att vara det bättre laget.

Härjedalslaget kom ingenstans och ett andra mål för Mora låg i luften. Kristoffer Mattsson hade flera bra inlägg i Ytterhogdals straffområde som kunde ha resulterat i mål för Mora.

Efter paus fortsatte Mora med sitt offensiva och rörliga passningsspel. Men precis som i tidigare matcher, ville det sig inte framför mål. Både Jon Åslund och Olle Sandström hade varsin bra chans att utöka ledningen till Mora.

Ytterhogdal hade fullt upp med att freda sitt mål. Deras kontringar stoppades effektivt att Moras samlade försvar.

I 59:e minuten fick Härjedalslaget en frispark och helt ologiskt gick bollen i mål. Bortalagets Magnus Hollsten fick kanonträff och kvitterade till 1-1.

Efter Ytterhogdals kvittering tappade Mora stora delar av sitt rörliga spel. Bortalaget visade bättre vilja och hade bud på ytterligare ett mål efter en del farliga hörnor.

- Vi blev stillastående efter deras kvittering, men repade mod och återtog spelet inför sista kvarten av matchen, säger Morgan Kullberg.

Sista kvarten var det Mora som visade den bättre viljan. Laget skapade flera halvchanser och i slutet berövades laget på en straff, efter att Tomas Nord rivits ner av Ytterhogdals målvakt.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons