Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora börjar ta form

Annons

- Jag tycker vi har fått behålla de spelare som vi ville och samtidigt fått spelare som kan bidra med erfarenhet och rutin. Det är en bra samling av äldre och yngre spelare, menar Petter Hägerbäck

En nygammal spelare som letat sig tillbaka till Mora och kan bidra med både erfarenhet och rutin är HV 71:fostrade Patrik Ross. Hans nya kontrakt med MIK sträcker sig över två år och han säger att han trivs i Morabygden.

- Jag tror på MIK i år. Vi har helt klart kapacitet att spela i Superallsvenskan efter jul, berättar Patrik och betonar att det handlar mycket om att vinna hemmamatcherna.

Senast Patrik hade den rödvita dressen på sig, var bland annat under Tommy Sandlins tid och då var Mora inte långt ifrån att ta steget upp Elitserien.

- Vi var väldigt nära, minns Patrik. Men min riktiga höjdare som hockeyspelare var framför allt, när jag var med och tog Södertälje till Elitserien 1996. Ett annat kul minne är när jag spelade i finska Lukko Rauma och vi mötte flera bra lag i Europacupen.

Tränaren Petter Hägerbäck ser tiden tillsammans med tränarkollegan Niklas Wikegård som en upplevelse och erfarenhet. Senast de jobbade ihop var i schweiziska elitlaget Chur.

- Vi tänker ishockey i stort sett på samma sätt.Vi pluggade ihop på idrottsfolkhögskolan på Bosön. Niklas har bland annat lärt mig att vara noggrann och hela tiden vara förbered, säger Petter och fortsätter:

- Annars är det väl Leif Boork som fungerat som en mentor och det var även han som tog mig till Mariestad, när jag tränade deras A-lag i slutet av 90-talet.

Petter vill inte prata om Moras konkurrenter i den allsvenska södra serien. Patrik Ross däremot nämner Rögle med nye tränaren från Brynäs, Roger Melin, som en stark kandidat till topplatserna i serien.

- Jag tycker att det är alldeles för mycket fokus på andra lag. Det är viktigare att koncentrera sig på sitt lag och börja helt från noll inför en ny säsong, berättar Petter och tillägger:

- Min hockeyfilosofi bygger på ett bra grundspel, samt en välfungerande organisation och bra tränade spelare.

Första ispasset är planerat den 29 juli och innan dess blir det mycket uppbyggnadsträning för hela laget.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons