Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Montén tror på slutspel för J 20

Annons

u I nio träningsmatcher har Moras J20 juniorer fått lite matchrutin inför den kommande seriepremiären som sparkar i gång till helgen.

Och för Moras hockeyungdomar har det blivit seger i sju matcher.

- Jag är hyfsat nöjd med vår insats i träningsmatcherna. Det har varit skiftande motstånd och jag tycker vi faller lite på eget grepp i förlustmatcherna mot Leksand, säger Tomas Montén, tränare för Mora IK:s J20-lag.

Tomas berättar att Mora har stor chans att ta sig slutspel i den tuffa ungdomsserien J20 superelit som inleds till helgen för MIK-juniorerna.

- Jag och laget har nyligen haft ett positivt samtal och tillsammans har vi som målsättning att vara bland de åtta som går till slutspel i J20 superelit, säger Tomas och fortsätter:

- Truppen har haft en del brister, men i samband med träningsmatcherna så har lagets organisation och spel gjort framsteg.

Träningsmatcherna har som sagt varit ömsom vin och vatten. Tomas tycker att tre av matcherna varit en liten nyckel i uppladdningen.

Och det var matcherna mot Leksand och AIK:s J20-lag som Morajuniorerna även kommer att stöta på i serien senare under säsongen.

MIK slog AIK på borta is med 4-2 och i dubbelmatcherna mot Leksand blev det tyvärr förlust i båda daladerbyna.

I den första med förkrossande 2-7 och i den andra betydligt jämnare genom 6-4 i Leksands favör.

- Lagets forwardssida har hela tiden varit stark, vi har fyra bra kedjor att använda oss av. Dock kändes det till en början att backsidan behövde höja sig någon nivå för att bli tillräckligt slagkraftig, säger J20-tränaren och tillägger:

- Men i nuläget tycker jag att den lagdelen växt i styrka och i och med att truppen kompletterades med 18-årige nyförvärvet från Färjestads juniorled, Pierre Johnson, så har laget stärks försvarsmässigt.

Laget inleder med en bortamatch på lördag mot Brynäs.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons