Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monica fick utmärkelse

Annons

u Monica Smed från Avesta har fått en utmärkelse av Svenska golfförbundet för sitt fina arbete med tjejgolfen i Dalarna. Utmärkelsen innebär att hon just nu befinner sig i Helsingborg och Vasatorps golfklubb, och är med vid förberedelserna inför proffstävlingen Compaq Open.

Dessutom har hon fått utse tre golftjejer som är aktiva i distriktets verksamheter som fått följa med på resan. De tre är Elin Blomquist, Avesta, Frida Thomson, Avesta och Hanna Ek, Falun-Borlänge.

- De har varit med och tävlat mycket och haft stor framgång, samtidigt som de visat att de tycker att golf är kul, säger Monica.

Vid vistelsen i Helsingborg, som varar till på onsdag, kommer de tre tjejerna att få gå en runda med en proffsspelare. Vem det blir avgörs i dag klockan halvfyra.

De spelare som kan komma på tal av svenskorna är Annika Sörenstam, Helen Alfredsson, Maria Hjorth, Sophie Gustafson, Carin Koch, Liselott Neumann eller Catrin Nilsmark. Av de utländska spelarna kan det bli Laura Davies, Mhairi McKay eller Raquel Carriedo.

- Det är så många stora namn så de blir nog lika glada för vem det än blir, säger Monica.

Mer läsning

Annons