Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo hemmaslog Mora

Annons

I matcher som har stor betydelse för båda lagen brukar ofta slumpen avgöra. I går kväll var slumpen på Modos sida. 1-0 kom när det bara var 20 sekunder kvar av första perioden.

Moras specielle målskytt Ross Lupaschuk kvitterade i mitten av andra perioden.

I tredje slog slumpen till igen. Tobias Viklund slängde i väg pucken från blålinjen. Pucken ändra riktning på Pasi Tuominen. En puck som helt ställde Moras duktige målvakt Petri Vehanen.

I slutskedet av matchen lämnade Petri Vehanen målet. Mora skapade ett konstant tryck mot Karol Krizan i Modo-målet.

Men som så ofta blev det mål i baken i stället för kvittering. Målskytt, inte helt oväntat Per Svartvadet.

- Det var tungt på slutet. Vi måste vara mycket kyligare och inte dra på oss dumma utvisningar. Men det är i de här lägena som rutinen kommer in. Då är det viktigt att tunga pjäser som Per Svartvadet, Mattias Timander och Andreas Salomonsson tar tag i det hela, säger Harald Lückner.

I Moralägret var stämningen dämpad, men inte nedslagen.

- Jag tycker vi klarade de första tio minuterna bra. Vi visste att det skulle bli en anstormning från Modos sida. Men sedan blev det som det brukar här uppe. Vi åker på flera utvisningar, och de får 1-0 i ett psykologiskt viktigt läge, säger Moras assisterande tränare Pär Djoos.

- Att få 1-0 med 20 sekunder kvar till pausvila är alla tränares dröm, menade Modo-tränaren Harald Lückner.

Mora har inte vunnit en enda av de fyra matcher som lagen stött på varann den här säsongen. Tre förluster och en oavgjord är facit.

- Det märktes att matchen var av stor betydelse. Vi kom med två raka förluster och Mora vill in i vinnarcirkeln igen. Det var lite nervigt i bland, menade Harald Lückner.

- Vi missade ett par frilägen i andra perioden när matchen stod och vägde. Men överlag tycker jag vi gör en bra arbetsinsats, säger Pär Djoos.

Sett över hela matchen var resultatet inte helt orättvist.

Spelarkritik? Ja, som vi tidigare nämnt var målvakten Petri Vehanen bra. Av backarna var Pierre Johnsson och Jarno Kultanen bäst. Ett plus också till Ross Lupaschuk.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons