Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modin totalfemma

Annons

Totalt blev det femte plats för Fredrik, endast fem sekunder efter slutsegraren Kimmo Kananen från Finland.

I lördags, på den fjärde etappen, var det tänkt att Fredrik Modin, Team Mälarenergi och Ludvika, skulle närma sig ledaren Mads Christensen från Danmark. Banan passade Fredrik, men till en början var det lagkamraten Dennis Persson som attackerade. Klungan kom ifatt Persson och när cyklisterna började klättringen i den sista stigningen ryckte Modin.

Han fick med sig Kimmo Kananen och engelsmannen Jonathan Dayus. Trion hade på toppen av berget ett avståndet på 20 sekunder till huvudklungan.

Men efter utförskörningen var alla samlade igen. Modin attackerade ytterligare några gånger, men det slutade ändå med en spurtuppgörelse och Fredrik körde i mål som sexa.

Därmed var Mads Christensen kvar i ledningen. Modin på femte plats, 36 sekunder efter.

Även den avslutande etappen var riktigt tuff och det blev rejäl splittring bland cyklisterna. Nio man, bland dessa Fredrik Modin, gjorde till slut upp om etappsegern. Fredrik var loss vid ett par tillfällen på slutet, men klarade inte att hålla undan. Den spurtsvage Ludvikakillen körde i mål på nionde plats.

Dansken Christiansen kom i mål i den andra klungna, 37 sekunder efter segraren Jos Lucassen, Holland, och han missade slutsegern.

Andreas Johansson hade det tungt den sista dagen. Han var över 18 minuter efter Modin och halkade långt ned i sammandraget.

Resultat: 1) Kimmo Kananen, Finland 19.53.23, 2) Simon Gerrans, Österrike 19.53.26, 3) Gabriel Rasch, Norge 19.53.27, 5) Fredrik Modin, Sverige 19.53.28.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons