Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modin tappade tid

Annons

Första etappen av landsvägstävlingen Vuelta Castellon kördes sent på torsdagen.

Stallchefen i Team Mälarenergi, Patrick Serra, kunde i går kväll inte ge någon exakt rapport om hur det hade gått för Ludvikakillarna Fredrik Modin och Andreas Johansson.

- Dom är så sena med resultatlistor här nere, så det dröjer nog till framåt natten innan vi vet något, sa Serra.

Han kunde i alla fall rapportera att dussinet cyklister tidigt rykte loss på den 145 kilometer långa etappen som innehöll tre bergspris.

Det var på förhand sagt att teamet i den här tävlingen ska hjälpa fram Modin till en bra placering, men Fredrik var inte med i täten i går.

- Jag tippar att han körde i mål 10-15 plats och att han var runt 45 sekunder efter segraren, tillade Patrick Serra.

Serra som också tyckte att Andreas Johansson körde bra även om han hamnade längre ned i resultatlistan.

Ny Robinvinst

u Robin Fahgén, Heros TK, tog ytterligare än vinst, en meriterande sådan, sent på onsdagskvällen. Robin besegrade nämligen den högt rankade och femteseedade Tjeckiske spelaren Jiri Pechr i den andra omgången av den mycket tuffa Slovakiska tävlingen.

Det blev en jämn match med mycket bra spel, där Robin lyckades vinna de viktigaste bollarna och gå segrande ur striden med siffrorna 7-6, 7-5.

Jiri Pechr är den högst rankade spelaren som Robin hittills har besegrat.

- Det var min disciplin som fällde avgörandet. Jag höll mig kall hela matchen och visade inte några känslor, när misstagen kom. Det tror jag gjorde honom lite konfunderad, samtidigt som jag kunde behålla koncentrationen och spela riktigt bra. Jag fick faktiskt en eloge av tävlingsledningen för exemplariskt uppträdande, säger Robin.

- Med tanke på att detta bara var min andra match på grus i år, är jag överraskad att jag håller spelet uppe så bra. Spelarna som är med här har varit på grus betydligt längre.

I den tredje omgången av Slovakia Cup 2004 väntar en tuff utmaning för Robin, den Rumänske landslagsspelaren Mihal Nichifor.

Mer läsning

Annons