Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modin på nionde plats

Annons

Lagkamraten i Team Mälarenergi och kompisen från Ludvika, Andreas Johansson, gjorde också han ett bra SM-lopp och körde in på 14:e plats.

91 cyklister kom till start i det tuffa linjeloppet som hade start och mål på Sollerön.

Redan under den första körningen uppför backen på Gesundaberget, efter åtta kilometer, var det flera som släppte.

Andreas Johansson var däremot pigg i den stigningen och han var den som gjorde tävlingens första ryck. Han fick med sig ett antal konkurrenter och dessa höll undan fram till toppen av Skeerbacken.

En grupp på cirka 20 cyklister, däribland Modin och Johansson, lämnade sedan övriga bakom sig. På slutmilen var tätgruppen tio till antalet och Modin fanns med.

Eftersom backen på Gesundaberget återstod var det läge för Fredrik som är stark när det går brant uppför.

- Men efter halva backen tog orken slut och jag fick kramp. Sen försökte jag att köra i kapp, men jag var för trött, förklarade Modin.

Niondeplatsen i årets SM var Fredrik nöjd med.

Särskilt med tanke på att han i år koncentrerat sig på att tävla mountainbike och inte tränat speciellt inför SM-loppet på landsväg.

Andres Johansson hade en förhoppning om att ta en plats bland de tio bästa. Nu blev han 14:e man och det tyckte han var okej.

- Jag körde bra och fick beröm av lagledningen. Det var inte lätt att hänga med när proffsen kom ifatt och började köra, då gick det riktigt fort.

Modin var 1.14 efter segraren Petter Renäng och Johansson 1.56.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons