Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mockfjärd jagar plats i lagfinal

Annons

Tidningen har tidigare skrivit om Team Sweden Weightlifting, Svenska Tyngdlyftningsförbundets nya OS-satsning där Mockfjärd spelar en central roll som

träningsort.

I dag startar det första träningslägret

inom projektet.

- Det är Lars Andersson från klubben här och Jim Gyllenhammar från Spårvägen som är med på lägret, säger tränaren Mats Reijer, som är en av initiativtagarna bakom OS-satsning.

På sikt hoppas Reijer att fler lyftare kan beröras av satsningen, men allt hänger på hur den ekonomiska biten kan lösas.

Mockfjärd AK ska i början av december arrangera elitseriens lagfinal dit de fyra främsta lagen i tabellen kvalificerar sig. Med två omgångar kvar ser det ut som om tredjeplacerade Mockfjärd kan ta sig dit, och kanske sker det med hjälp av utländska förstärkningar.

- Man får använda sig av två utländska lyftare i varje omgång och vi har några letter som vill tävla för oss, men vi har inte bestämt hur vi ska göra, säger Mats Reijer.

I elitseriesammanhang ska varje lag

innehålla sex seniorer, fem juniorer och fyra ungdomar, en intressant tävlingsform som gör att klubbarna måste satsa på en bred verksamhet.

Falu AK ligger på åttonde plats efter

helgens omgång och ser trots en tuff säsongsstart ut att klara sig kvar i elitserien.

Nästa serieomgång avgörs 18-20

oktober.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons