Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moberg får spela

Annons

Kontraktsbråket mellan Slätta och Vika gällande Peter Moberg är på väg mot en lösning.

Nu kan Moberg, sedan klubbarna nått en muntlig överenskommelse, spela med sitt nya lag Vika.

- Vi har accepterat ett bud från Vika, berättar Björn Heffler, som för övrigt omvaldes till ordförande i Slätta under tisdagskvällens årsmöte.

Slätta har dock tvingats gå ner rejält i sina ersättningsanspråk för Moberg, för att affären ska bli klar.

- En division 2-spelare av Mobergs kaliber är värd i runda slängar 100 000 kronor, så vilken annan division 4-klubb som helst hade tyckt att vårt ingångsbud var billigt. Men när Vika började förhandlingarna med att vilja betala "noll komma nix", så blev situationen genast låst, säger Björn Heffler.

Via ombud lyckades klubbarna till slut komma överens.

- Det blev en symbolisk summa, som inte är mer än kaffepengar. Men förhoppningsvis har vi lärt Vika att veta hut. Den klubben måste, precis som alla andra, förstå vilka spelregler det är som gäller, säger Heffler.

Något avtal är dock ännu inte skrivet mellan klubbarna.

- Jag fick ett avtalsförslag som jag inte kunde acceptera och som Slätta nu ska skriva om. Jag är motståndare till att det ska vara pengar inblandade vid övergångar i såna här småföreningar, men som det ser ut så kommer det att ordna upp sig, säger Vikas ordförande Lars Lindqvist.

Den som jublar mest över det är förstås Peter Moberg, som gjorde sitt första framträdande i Vikadressen, när laget förlorade med 1-2 i en träningsmatch mot Säter i söndags.

- Det är viktigt att jag får börja spela för att vi i laget ska kunna hitta våra positioner. Och jag var verkligen spelsugen efter fyra-fem månader utan att ha spelat en enda match, säger han.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons