Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjd Jon missade andra åket

/
  • Jon Olsson i sitt åk i världscuppremiären i Sölden.
  • Ted Ligety på väg mot segern i världscuppremiären i Sölden.
  • André Myhrer ordnade med sin 15:e placering, så att Sverige får starta med fyra åkare när världscupen nu fortsätter till USA.

Moras Jon Olsson var missnöjd efter målgång och en plats långt från att kvala till det andra åket i alpina världscupspremiären i Sölden.
– Jag tycker jag är bra på att åka skidor, men det här är tuffare än vad någon kan föreställa sig, konstaterade Jon efter tävlingen i Sölden.

Annons

Jon Olsson hade ett relativt bra utgångsläge med ett underlag som höll riktigt bra även för höga startnummer. Jon fick dock inte till det flyt som behövdes för att kvala in bland de 30 som fick åka det andra åket.

Någon egentlig förhoppning att lyckas hade inte Jon innan, men det som gjorde honom besviken var att han inte åkte bra. I mål var han 1,5 sekunder från att ta sig in bland de 30 främsta och slutade nu som 55:a.

– Jag hade kul, men det var fruktansvärt svårt och jag har mycket kvar att jobba med när det gäller tekniken. I dag var timingen ganska dålig och jag ger mig inte godkänt för den här insatsen.

Ett glädjeämne var däremot André Myhrer som kvalade genom att bli 26:a. Sedan följde han upp det med att åka upp sig till en femtonde placering, hans näst bästa storslalomresultat i karriären sedan nionde placeringen i Alta Badia för fyra år sedan.

Andrés resultat innebär att Sverige nu får en plats till i storslalom och det kan öppna för att Jon får en ny chans i Val d Isere när världscupen återvänder till Europa från USA.

– Kanske får jag åka världscupen i Beaver Creek nu när André svarade för en så fantastiskt bra insats och vi får en plats till, hoppas Jon.

Vann gjorde suveräne Ted Ligety från USA, före 19-årige fransmannen Alexis Pinturault, som spås bli en ny stjärna.

Annons