Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misslyckat projekt med lagvärdar

Annons

Projektet med lagvärdar, som tillämpas på samtliga tävlingsmatcher arrangerade av Stockholms fotbollförbund, kan närmast betecknas som ett fiasko i Dalarna.

- Förståelsen i lagen är dålig. Det är svårt att få föräldrar att ställa upp och flera matcher har spelats helt utan lagvärdar, säger Norman.

Orsaken till att projektet startades var att hetsiga föräldrar och ledare riktade sitt missnöje mot unga domare som då valde att sluta med sin fritidssysselsättning.

Sex-sju skrivelser har nått Normans skrivbord under pågående säsongen gällande den usla arbetsmiljön för de yngre domarna på fotbollsplaner runt om i Dalarna.

- EN skrivelse är för mycket och vårt stora problem är antalet domare. Vi har lyckats bra med rekryteringen av nya domare i år men det hjälper inte då flera valt att lämna in kortleken efter bara ett par matcher. Rekryteringen är ingenting värd i ett sådant läge.

Kan det inte vara så att Dalarnas fotbollförbund misslyckats med informationen till föreningarna ?

- Vi har informerat vid spelordningsmöten och skickat ut västar med följebrev till samtliga föreningar. Det kan inte vara någon som missat informationen.

Hur ska ni komma till rätta med problemet?

- Vi har höjt tonen och kan nu utdöma en straffavgift på 10 000 kronor till de föreningar som protesterar mot projektet. Det är ju inte vad vi vill utan snarare det sista vi hoppas behöva göra.

En ny utvärdering kommer att göras efter höstomgången och Norman hoppas på en klar förbättring tills dess.

- Jag tror att även föräldrar och ledare förstår att det inte blir någon fotboll alls utan domare.

THOMAS SANDBERG

Mer läsning

Annons