Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misslyckad tävlingshelg för Engström

Annons

I RANA

u STCC-cirkusen gästade i helgen Norge när den trettonde och fjortonde deltävlingen kördes på Artic Circle Raceway i Mo i Rana.

För Säters Tomas Engström blev det en relativt misslyckad helg med en sjätteplats i det första racet och i det andra en andraplats i mål som blev till en tionde efter att Tomas belagts med ett tidstillägg på 30 sekunder för tjuvstart vilket gjorde att Engström nu halkade ner till en sjunde plats i sammandraget när två tävlingshelger återstår.

Tomas Engström har haft det förtvivlat svårt att få till det i kvalen med sin Honda under årets säsong. På Artic Circle Raceway i Mo i Rana var det inget undantag, en nionde tid var inte vad man hoppats på och förutsättningarna var inte dom bästa inför det första racet.

Vinnare i det första heatet blev Richard Göransson, BMW, tvåa Fredrik Ekblom, Audi och trea Robert Dahlgren, Volvo.

I det andra racet stod Tomas i poleposition och gjorde en bra start och lyckades hålla ledningen under inledningsvarvet, men på det andra varvet fick han se sig passerad av Göransson som gjort en kanonstart från sin sjätteruta och alltså bara behövde ett varv på sig för att ta sig upp i ledning.

Med två varv körda fick Tomas beskedet att domarna tyckt att han gjort sig skyldig till tjuvstart och fick därmed ett trettiosekunders tidstillägg som lades på den totala sluttiden.

Så trots att Engström gjorde att bra race och gick i mål som tvåa blev det ingen pallplats utan en slutlig tionde plats.

- Det är inget att säga om, bilen studsade fram när jag lade i växeln och bilen passerade linjen. Även om jag stod still när starten gick så bedömdes det som tjuvstart, känns tungt just nu vi hade verkligen behövt en pallplats, menar Engström.

Vinnare i det andra racet och dubbelsegrare för tredje gången i år blev Richard Göransson, BMW följt av hemmaföraren Tommy Rustad, Opel, trea blev Janne "Flash" Nilsson, Volvo.

THOMAS ESSBORG

Mer läsning

Annons