Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missarna blev ödesdigra

/
  • Möjligheter. I den första halvleken skapade Falu FK en hel del chanser. Andreas Hedlund, sprang ofta ifrån sin försvarade och hade bland annat en boll i stolpen.
  • Fall. Falu FK föll tungt mot Forward precis som Johan Eklund i den här duellen med Kenny Mathisen. Johan gjorde dock ett mål som blev bortdömd för offside.

Annons

På näthinnan fanns framför allt bilderna från den första halvleken. Bilderna av riktigt bra FK-fotboll, av ett antal vassa målchanser. Och av hur de missades.

- Jag räknade till 5-1 i bra målchanser i den första halvleken, sa Peter. Och magister Moberg räknade rätt.

Men närmare än två stolpträffar av Andreas Hedlund och Bernhard Nyström plus ett för offside bortdömt mål av Johan Eklund kom inte FK i solskenet på Trängens gamla, slitna idrottsplats.

- Men var det verkligen offside? Jag tvivlar starkt, sa Moberg.

Och det såg lite underligt ut när Johan vinkades av efter att ha bredsidat in Magnus Korsgrens 40 meter långa och precis inlägg.

Men det finns ytterligare förklaringar till varför ett i första halvlek märkbart stressat och konfunderat hemmalag kunde hitta rätt i sitt spel, vända matchbilden och vinna.

När snabbe högerkantsspelaren Jiloan Hamad byttes in strax före paus blev det en fart i hemmalaget som inte funnits tidigare.

Och när aggressiviteten dessutom ökade efter paus raderades Falu FK:s dittills starka offensiv ut nästan helt.

I andra halvlek var det bara Forward som skapade målchanser, som tvingade Janne Kivineva att storspela innan han tvingades ge sig för en nick på hörna och ett skott från distans i krysset.

- I andra halvlek skapade vi dess värre ingenting, sa Moberg.

- Det är svårt att analysera varför. Men en anledning vi inte får glömma är att vi mötte ett i grunden bra lag som höjde sig avsevärt.

Mer läsning

Annons