Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Mirakeldoktor" hjälpte Jens med ryggen

Annons

- Just nu känns det jättebra. Jag har Frede att tacka för allt, säger Jens, tvåmålskytt i segermatchen mot Luleå.

Frede heter Jensen i efternamn och är det danska landslagets läkare.

Men också en läkare som danska idrottsutövare på toppnivå oftast kontaktar, när problemen blir långvariga och svårlösta.

- Han har hjälpt många, säger Jens.

Frede undersökte Jens i samband med landslagturneringen i helgen, som Danmark vann efter segrar mot Ukraina, Norge och Polen.

Och det tog inte lång tid för honom att lokalisera varifrån det onda i ryggen kom.

- Efter att ha tittat på min rygg i några minuter, satte han sitt pekfinger på en punkt i min rygg och tryckte till. Smärtan försvann direkt!

- Tydligen var det någon nerv som var "boven" i dramat. Fråga mig inte vad han gjorde, men bra blev det i alla fall, säger Jens.

Säkert med viss lättnad, för det finns ingen Leksandspelare som har lika tufft spelprogram som den danske landslagsspelaren.

Tre matcher, fredag-lördag-söndag, ska läggas till de fyra som Leksand ska spela på sex dagar den här veckan.

- Visst är det ett tufft schema, men nu slipper jag i alla fall att tänka på ryggen, konstaterar Jens.

Ineffektiva Leksand blev effektiva Leksand mot Luleå. Och lite av islossning var det också för Jens, som med sina två Luleåmål nu gjort lika många mål, 13, som kedjekompisen Mikael Karlberg.

- Både jag och laget hade svårt att göra mål före uppehållet, därför kändes det skönt att få sätta två puckar direkt nu, och att laget gjorde sex, säger Jens.

Jens gjorde viktiga 2-1, som vände matchen till Leksands fördel, och 4-1, spiken i kistan.

- Vid mitt första mål satte jag pucken på målvaktens backhandssida. Det brukar vara effektivt. Vid det andra målet drog jag en backhand och satte pucken högt. Målvakterna brukar simma i de där lägena, säger Jens.

Leksand har i stort sett säkrat kontraktet nu. 16 poäng skiljer ner till Brynäs, 18 poäng återstår att spela om.

- Jag tittar fortfarande mer neråt i tabellen, än uppåt. Men vinner vi på torsdag mot Brynäs, då är det klart. Det skulle innebära att vi kan spela ut i de matcher som sedan återstår, slutar Jens.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons